Laza srácos imázs, virágos ing és karakteres szemüveg – így öltözik a főpolgármester

2023. február 28. 21:00

Szívesen látna gyakrabban elegáns szetteket Karácsony Gergelyen, a virágos ing viszont egyértelműen a „ne tedd” kategóriába tartozik Kovásznai Andrea szerint. A stílustanácsadóval ezúttal a főpolgármester stílusát vizsgáltuk meg a Kifutóban!

2023. február 28. 21:00
null

Kovásznai Andrea és Szalai Laura írása

„Bár a főpolgármesteri poszt feltételezi a komoly döntések meghozatalát, a megjelenése alapján Karácsony Gergely nem tűnik komoly döntéshozónak” – fogalmaz lapunknak Kovásznai Andrea. A stílustanácsadó szerint a politikus leginkább

egy kedves srác benyomását kelti, aki az öltözködés terén biztonsági játékos, nem mozdul ki a komfortzónájából.

„Ugyanakkor aki a politikai pozíciójából fakadóan ilyen mértékben a kirakatban van, igenis többet kell, hogy foglalkozzon a megjelenésével” – hívja fel a figyelmet.

Ing a turiból

Ismert: Karácsony Gergely egyik emlékezetes húzása volt a közösségi médiában, amikor az egyik új, virágos inge viselésére vonatkozó dilemmáját követői elé tárta. „Hogy tetszik az új ingem? A feleségem turkálta. Szerintetek hordhat ilyet egy főpolgármester, miniszterelnök-jelölt?” – tette fel a kérdést. Kovásznai Andrea emlékeztet, bár az akcióval több tízezer like-ot szerzett, illetve sok interakciót váltott ki,  nem szerencsés egy kampányidőszakban „furcsa figurának pozícionálni magunkat”.

 „Le kell szögezni, a turkálóból szerzett darabokkal semmilyen probléma nincs. Nyilvánvaló, hogy Karácsony Gergely a like-vadászaton túl ezzel az ingválasztással az »egy vagyok közületek« üzenetet, vagyis a megközelíthető politikus imázsát akarta kommunikálni és erősíteni. Ám így sem mindegy, mire esik a választás: nagymamáink otthonkáján egy ilyen minta rendben van, de nem egy főpolgármesteren, pláne nem egy miniszterelnök-jelöltön. Egy kétméter magas, jó kiállású férfi politikust nem volna szabad bugyuta virágmintás darabbal elnyomni” – hívja fel a figyelmet a szakértő. Hozzáteszi:

a virágos ing tökéletes választás baráti összejövetelre, sütögetésre vagy osztálytalálkozóra, de nem egy politikus kampányposztjában vagy a munkahelyén.

„Bízom benne, hogy hivatalos és nyilvános eseményen nem vette fel ezt az inget Karácsony Gergely” – fogalmaz Kovásznai Andrea.

Az elegáns vonalat kellene erősíteni

A szakértő összességében hiányolja az eleganciát a főpolgármester öltözködéséből, de, mint hozzáteszi, „mentségére szóljon, hogy ezen a téren sok politikus akadt el”, ma már ritkaságszámba mennek a kifogástalanul megjelenő államférfiak. „Amikor Karácsony Gergely elegánsan öltözik fel, az nagyon előnyös neki.

Amikor viszont elkezd hülyéskedni, lazáskodni, akkor az öltözködésével lebutítja az egész megjelenését” – mutat rá, hozzátéve: bár a politikus lehet, hogy önazonos ezzel az imázzsal, a lazaság néha már átcsap a kínos kategóriába. „Nem illik túlgombolt nyakú ingben mutatkozni, pedig nála gyakran megfigyelhető, hogy nem gombolja be a három felső gombot. Sokszor megjelenik rajta a farmer-edzőcipő kombináció, amivel túlságosan a casual stílust erősíti, és a legtöbbször elhagyja a nyakkendőt. Ez nem jó irány, egy politikusnak jobban meg kell találnia az arányt az elegáns-utcai viselet között” – mutat rá.

A stílustanácsadó ugyanakkor pozitívumként említi, hogy  Karácsony Gergely az évek során lecserélte a szemüvegét, amely egyik attribútumának számít. Szerinte a váltás kifejezetten jó döntés volt, mivel a mostani, vastagabb keretes szemüveg karakteressé teszi a „kisfiús fizimiskát”.

Nyitókép: Facebook

 

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CsakNézelődök
2023. március 25. 18:15
Höhöhöhöhöhö = barom
Csodabogár26
2023. március 02. 16:28
Mennyivel elegánsabb a ,vitya trottyos gatyája meg a hordóhasán feszülő öltöny :)))))
enes
2023. március 01. 21:48
Árvízvédelmet muciológusokra bízni?
KBA98
2023. március 01. 17:02
az ország- és főleg a főváros egyik szégyene
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!