Vera Jourová nem tágít: szerinte az európai adófizetők se szeretnék, ha az uniós források Magyarországra jönnének

2023. február 19. 11:47

Mármint addig „nem szeretnék” ezt az európai adófizetők, amíg hazánkban „gond van a jogállamisággal”. Ismét megszólalt az Európai Bizottság alelnöke.

2023. február 19. 11:47
null

Mint ismert, Magyarország 5,8 milliárd eurós covid-támogatása bizonytalan, mellette pedig 9,6 milliárd euró kedvező kamatozású hitelt is kaphatna az ország, ám ezt felfüggesztették, mert a Bizottság veszélyben érzi a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét, illetve nem érzi elég erőteljesnek a korrupció elleni küzdelmet. Vera Jourová, az EB alelnöke azután beszélt erről, hogy a magyar delegáció még pénteken tárgyalást folytatott Brüsszelben.

Jourová szerint a magyar kormány ígéretet tett, ám az idő nem nekik dolgozik… Mint ismeretes, az EU-ban két ország, Magyarország és Lengyelország esetében tartják vissza a forrásokat. Jourová arról is beszélt, hogy szerinte

az európai adófizetők sem szeretnék, ha a pénzük olyan helyre kerülne, ahol gond van a jogállamisággal.

A Reuters szerint a markáns infláció nyomására Magyarország szeretne hozzájutni az említett összegekhez, miközben arról is sok vitája van az Európai Unióval, hogy miképpen szankcionálják Oroszországot az ukránok elleni agresszió miatt.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök szombati évértékelőjével kapcsolatban a cikk azt emeli ki, hogy a miniszterelnök felszólalásában ismét helytelenítette az uniós szankciókat.

Ahhoz, hogy Magyarország hozzájusson a fentebb említett pénzekhez, több mint húsz feltételnek kell megfelelnie. Többek között az igazságszolgáltatás, a közbeszerzések és a korrupció is olyan terület amelyen az Európai Bizottság reformokat akar látni.

Az Erasmus-program ügyében is kettős mércét alkalmaz Magyarországgal szemben Brüsszel

Az Európai Bizottság az Erasmus-ösztöndíjprogram felfüggesztésével fenyeget, miközben a kormány szerint nyugat-európai egyetemeken is jellemző, hogy aktív politikusok ülnek a felsőoktatási intézmények testületeiben.

Nyitókép: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Összesen 563 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sün Balázs
2023. február 20. 19:40
Verácska! Csak nem uniós konzultációt hirdettek meg - zárt körben - a kérdésről, és erről mi magyarok lemaradtunk? Vagy még mindig rendszeresen konzultál Donáth Annával, vagy netán Dobrev Klárával ? Dobrev Klára férje, Gyurcsány Ferenc két alkalommal 2003 és 2006, valamint 2006 és 2009 között volt SAJNOS Magyarország miniszterelnöke. De egyik alkalommal sem töltötte ki a 4 éves választási ciklusát. 2009-ben a mandátuma lejárta előtt egy évvel kénytelen volt lemondani, mert a koalíciós partnerének is elege lett abból, amit az országgal tett. Pedig akkor a leváltásáért nem küzdöttek külföldi országokból guruló dollárok milliárdjai, ahogy ez 2022-ben a parlamenti választáshoz érkeztek az ellenzéket támogató milliárdok! Szóval Vera, kuss!
Nyugati Ádám
2023. február 20. 17:55
Ha az állampolgárok tudnák, hogy a nagy semmiért mennyi pénzt kap az asszonyság, akkor nagyon dühösek lennének.
pumuklik
2023. február 20. 09:42
Ez a ribanc mennyi arab "ajándékot" vallott be? ....
Nabakker
2023. február 20. 08:51
El mész te abba a jó büdös repedtsarkú náthás ...-ba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!