Fiatal Családosok Klubja: Ne lehessen az iskolákban farsangozni a nagyböjt alatt!

2023. február 22. 06:34

A szervezet szerint a vallásos keresztény családok tartózkodnak a hasonló mulatságoktól.

2023. február 22. 06:34
null

A Fiatal Családosok Klubja kéréssel fordult az iskolákhoz és óvodákhoz, írja a hvg.hu. „Farsangi mulatságokat ne szervezzenek a nagyböjti időszakban” – írják egy közleményben. Hozzátették: több szülői bejelentés érkezett arról, hogy az óvodai-iskolai farsangok időzítése sok esetben átnyúlik a nagyböjti időszakba, „amikor a vallásos keresztény családok tartózkodnak a hasonló mulatságoktól, és

A szervezet arra kéri a politikusokat, illetve az oktatásirányítást, hogy „egyértelműen szabályozza a kérdést”, azt, hogy az adott évben mikor lehet farsangi mulatságot szervezni. „Az ünnepeink mélységét, valódi tartalmát, a kereszténység gazdag és éltető hagyományát úgy tudjuk továbbadni gyermekeinknek, ha mi magunk is komolyan vesszük azokat és elfogadjuk, hogy mindennek megvan a maga ideje” – írják a közleményben.

Nyitókép: Facebook

Összesen 280 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2023. február 22. 14:14
draga picsak barátaim. nektek nem kell farsangozni. semmikor se. Más meg akkor bulizik amikor akar. Haza lehet takarodni.
-Zsolt-
2023. február 22. 13:31
Ja, és az osztálytermet sem engedném 18 C fok fölé fűteni!
NERbot
2023. február 22. 11:53
Remek kezdeményezés, de nem elég radikális. Eleve mindent be kell tiltani, mert az egész valóság csak eltereli a figyelmet Orbán Viktorról.
Macskakalapban2
2023. február 22. 10:54
Elméletileg Magyarország még mindig egy szekuláris állam, így ne ugassanak bele ezek a fiatal családos nem tudom mik, hogy a nem keresztény iskolák mit csinálnak a nagyböjt alatt! A keresztény sulikban meg amúgy sem volt semmi nagyböjt alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!