Olasz képviselő: Meloninak hála végre az unió napirendjére kerülhet a migráció

2023. február 04. 08:43

Elisabetta Gardini elmondja: a civil szervezetek kiképezték a bevándorlókat, hogy ne működjenek együtt az olasz hatóságokkal.

2023. február 04. 08:43
null

A Magyar Nemzet arról ír, hogy továbbra is igen erőteljes a migrációs nyomás a dél-olaszországi partokon: újabb nyolc személy, köztük egy újszülött és egy állapotos nő veszítette életét a Földközi-tengeren való átkelés során. A nyíltan bevándorlásellenes Giorgia Meloni olasz kormányfő most minden erejével megpróbálja az unióban is napirendre tűzni a problémát, írják. A lap Elisabetta Gardinivel, a kormányzó Olasz Testvérek párt képviselőjével interjúzott.

Gardini elmondta: „Az Európa déli határait védő Olaszország immár évek óta kénytelen egyedül megküzdeni a szabályozás nélküli bevándorlás összetett problémájával. Az országot sújtó migrációs krízis évek óta tart,

Ez az első alkalom, hogy Giorgia Meloninak sikerült elérnie, hogy a Földközi-tengeren áramló migránsok kérdése napirendre kerülhet az európai intézményekben. A tengeri útvonalon keresztül ugyanis elsősorban gazdasági bevándorlók érkeznek Itáliába, olyan személyek, akik valójában nem jogosultak menekült státuszra, csupán egy jobb élet reményében kelnek útra. Ez önmagában azonban nem elegendő ahhoz, hogy rendezett jogi keretek között Olaszországban maradhassanak.”

A politikus hozzátette, hogy Giorgia Meloni közös felelőségvállalást vár. Ez az első alkalom, hogy az Európai Bizottság napirendre tűzte ki a Földközi-tenger térségét érintő migrációs kérdés megvitatását, amelyre február 8-9-én kerül sor, mondja. „Őszintén remélem, hogy már az első alakalommal konkrét megoldások látnak napvilágot, az elmúlt években ugyanis semmiféle kézzelfogható eredményt nem láttunk!”

Hangsúlyozta:„Amit mi várunk, az nem más, mint amit valójában az uniós szabályok is megkövetelnek. Amit mi szeretnénk, az nem más, mint a bevándorlás ellenőrzése, a származási- és tranzitországokkal való kapcsolattartás.

Hiszen akik útra kelnek, könnyen emberkereskedők áldozataivá válnak, amely meglátásom szerint nem más, mint a modern rabszolgaság.

A civil szervezetekről elmondta: „Abban reménykedünk, hogy Európa azt is mérlegeli, hogy az országoknak, ahová a civil szervezetek tartoznak, szintén felelőséget kell vállalniuk a kimenekítettek további sorsáért. Például

Ugyanez érvényes Svédországra és más európai országkra is. Azok az országok, amelyek most ellenállást tanúsítanak az olasz kormány migrációs politikájával kapcsolatban, az elmúlt években a szabályozott bevándorlás megakadályozásán dolgoztak. Ezzel az emberkereskedők és bűnbandák kezére játszották azokat a szerencsétlen embereket, akik a jobb élet reményében útnak indultak, végül mégis a harmadik évezred rabszolgáivá váltak.”

Elisabetta Gardini botrányos folyamatokról számol be: „Tisztán emlékszem, hogy 2016-ban a brit Lordok Házában a fegyveres erők egyik parancsnoka arról számolt be, hogy olyan bizonyítékok birtokában van, miszerint

Későbbiekben továbbították a jelentést a többi tagállamnak, köztük Olaszországnak is, a kormány azonban figyelmen kívül hagyta. Érdekes, hogy az interneten sincs nyoma a fenti jelentésnek. Szándékomban áll, hogy az angol kollégák közreműködésével felkutassam az ügyet és kivizsgálását kérjem, mert elfogadhatatlannak tartom, hogy ilyen súlyos összejátszás megtörténhessen!” – mondja.

Nyitókép: Alberto Pizzoli/AFP

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hazafi Teddymackó
2023. február 04. 21:59
A fő probléma, hogy olaszország sem bírja már finanszírozni az adósságát. Legalább 10 éve kvázi csődben van. Draghi és Lagarde tartották életben a déli csődtömeg államokat a 0% kamattal és a tiltott államkötvény visszavásárlással. (AMI, MINT AFFÉLE KVÁZIPÉNZNYOMTATÁS, NEM MELLESLEG EURÓPASZERTE INFLÁCIÓT OKOZOTT.) Ezért Olaszország helyzete határozottan zsarolható. Nagy füst semmi láng. De azért sok sikert kívánok, mindazáltal Isteni csoda nélkül ne várjatok semmi jót.
Igazszó
2023. február 04. 13:44
A vétótlan köpcös geci hihetetlen yzarul tud szövetségeseket választani. 2006. 10. 23. manfredweber 2019. ursula von der pfizer 2022. meloni + az összes polák barom Mindegyik elárulta, hátbaszúrta sec perc. Ilyen a gyáva csicskák sorsa. Bárki beléjük rúghat következmények nélkül. Meg is teszik. Röhögve.
simonvitéz
2023. február 04. 12:16
Meloni asszonyság a piaci kofa stilusával megnyerte az olasz jobboldal plusz a nehéz helyzetben lévő alsóbb néposztályok csoportjainak szívét. Tény, szép teljesítmény volt, de kb ennyi. Most szépen kipukkan a Meloni-lufi. Egy év után azt kommunikálják eredménynek, hogy az Európai Bizottság napirendre veszi az ügyet. Ott meg jobb híján a kötelező kvótát fogják erőltetni.
masikhozzaszolo
2023. február 04. 11:54
Aki az afrikai tengerparton a szegélykőnél félrelépett, és beleesett a vízbe, azt ki kell menteni, visszarakni a partra. Arra a partra ahol beleesett. Ha szándékosan tengerátúszási, áthajózási kísérletet tett, és kinyílt a bicska a zsebében, és kilukasztotta a csónakját, azt is a saját partjára kell kitenni a mentéskor. Amelyik hajó meg elrabolja az embereket az otthonukból, csónakjukból, az meg emberrablás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!