A lány a gimiből, aki most megváltozhat – így látja a szakértő Donáth Anna stílusát

2023. február 11. 09:00

Egyelőre nem tudatos, de szüksége lesz arra, hogy az öltözködésében is új fejezetet nyisson Donáth Anna – véli Kovásznai Andrea, akivel az e heti Kifutóban a Momentum régi-új arcának megjelenését elemeztük!

2023. február 11. 09:00
null

Szalai Laura és Kovásznai Andrea írása

Látványos, nagyszabású felvezetés előzte meg Donáth Anna „visszatérését” a politikába – miközben a politikus állítása szerint igazából el sem tűnt. Most a politikai értékelés helyett a megjelenését elemeztük ki Kovásznai Andreával.

Biztonsági játékos

A stílustanácsadó úgy látja, hogy ha megjelenésről van szó, a legtöbb női politikushoz hasonlóan Donáth Anna is biztonsági játékos, öltözködését eddig nem használta politikai fegyverként. „Egyszerű és gyakorlatias az öltözködése, és az elmúlt években láthatóan azt vette fel, ami a kezébe akadt a szekrényéből, hiányzott a tudatosság a megjelenéséből, „megúszósak” voltak a választásai. Lehet, hogy egy év múlva ilyenkor már „előtte-utána” periódusról beszélhetünk nála, egyelőre viszont a stílusát leginkább úgy lehetne jellemezni: ő a lány a gimiből” – hívja fel a figyelmet.

A szakértő elmondása szerint a Momentum EP-képviselője gyakran visel feketét, ami ugyancsak a láthatatlanságot erősítő politika az öltözködésben. „A fekete és a fehér színek úgynevezett akromatikus, vagyis színárnyalattal nem rendelkező semleges színek. Akik gyakran nyúlnak a feketéhez, azt üzenik: nem akarok hibázni, felvettem valamit, de igazából semmiféle üzenetértéke nincs a megjelenésemnek. Ennél sokkal kreatívabbnak kell lennie egy feltörekvő politikusnak” – hívja fel a figyelmet. A tanácsadó szerint garbó, egyszerű mintás ruhák, pólók, sportcipők szerepelnek a gardróbjában, ám nem jellemző a tudatosság a színhasználatában.

„Az öltözködése eddig nem volt célzott, meglátjuk, hogy ez a jövőben hogyan változik. Fontos szem előtt tartani: a sikerhez muszáj öltözni, már a kezdetektől. Akinek megszületik a fejében, hogy politikus szeretne lenni, annak ezt tudatosan kell csinálni, hiszen a választók nemcsak hallják, hanem látják is a politikusokat. Ezt tőlünk nyugatra már felismerték” – teszi hozzá, hangsúlyozva: a női politikusoknak ki kellene lépni az unalmas FBI-ügynök megjelenés jelentette védőhálóból. 

Kép forrása: MTI/Momentum
Kép forrása: MTI/Momentum

A változás útján? 

A mostani visszatérése után Kovásznai Andrea elképzelhető, hogy Donáth Anna az öltözködésében is új fejezetet kíván nyitni. „Erre szükség is lesz, ha a politikájával összhangban kíván a jövőben megjelenni. Egyelőre azonban nem fektettek annyi energiát a megjelenésébe, mint a róla szóló plakátkampányba, pedig érdemes lenne.

– fogalmaz Kovásznai Andrea. Hozzáteszi: ezáltal stabilitást és a magabiztosságot tudnának sugallni a párt arcán keresztül, amivel erősítene lehetne az üzenetet, vagyis hogy „mit fognak kapni” a választók.

Donáth Anna a jövőértékelő beszéde során egy kék színű overallt viselt, ami Kovásznai Andrea szerint kétségtelenül előnyös választás volt a testalkatához. „Az overall egy univerzális fazon, amit lehet előnyösen használni, és a színekkel, övekkel lehet feldobni, vagy akár monokrómban hordani. Elképzelhető, hogy a kék színre a színpadon mögötte lévő uniós zászló miatt került a választás, ugyanakkor ezzel inkább beleolvadt a környezetébe. Látványos, hogy a frizuráján változtattak, finom Hollywood-hullámok jelentek meg nála, ez a hajviselet nőies megjelenést kölcsönzött neki” – mutat rá.

 

Nyitókép: Facebook

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csak szólok
2023. február 11. 17:35
Ha nem tud öltözni, nem baj. Inkább vetkőznie kellene. Annyira nem rút, hogy egy 20. osztályú pornó filmben ne szerepelhetne. Azon túl, hogy jobban keresne, az ösztöneihez is közelebb állna, mind ő mind az ország boldogabb lehetne.
Agricola
2023. február 11. 16:57
Szép asszony.
Házam Hazája
2023. február 11. 16:48
Húzzon szaros pelenkát a hollywoodi hullámaira. Orbánnak azt rója fel mindegyik, hogy bezzeg ő 30-40 éve! Ezek a gyászhuszár senkik meg évente, mint a napraforgó. Dőljön romba a mostani Eu-s politika és remélem akkor végleg eltakarodik az összes. A pártalapítás "lécet" meg jól meg kell emelni.
rókabácsi
2023. február 11. 13:30
derékbőség növekedés arányában agyvelő szűkülés!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!