Lemondott Zelenszkij egyik tanácsadója

2023. január 17. 12:56

Aresztovics korábban azt mondta, hogy Dnyipróban egy ház egy része azért omlott össze, mert rázuhant egy, az ukrán légvédelmi erők által lelőtt rakéta.

2023. január 17. 12:56
null

Kedd reggel beadta lemondását Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek tanácsadója, Olekszij Aresztovics – tájékoztatott kedden a Sky News.

A lemondásra azután került sor, hogy azt állította, hogy egy H–22-es orosz rakéta azután csapódott be egy dnyiprói társasházba, miután az ukrán légvédelem lelőtte azt. Az oroszok korábban már jelezték, hogy nem támadnak lakóépületeket. 

A Facebookon jelentette be Olekszij Aresztovics a távozását.

és mindenkitől, akit mélyen megbántott az általam idő előtt tévesen megfogalmazott verzió az orosz rakéta lakóházba csapódásának okáról.”

Az áldozatok

A Portfolio kedden megírta, hogy az ukrán hatóságok kedden egy gyermek holttestére bukkantak a szétrombolt lakóház romjai között, ezzel 41-re emelkedett a halálos áldozatok száma. További 25 lakót eltűntként tartanak nyilván, de egyre kisebb az esély, hogy bárkit is élve találnak meg közülük.

Nyitókép: Mustafa Ciftci / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2023. január 20. 16:48
a forradalmárok egymást eszik meg!
tetx
2023. január 17. 18:59
Gondolom megmondták neki, hogy ha marad véletlenül rá is rápottyan egy orosz rakéta.
triumphator
2023. január 17. 14:35
Aresztovics volt a főmágus eddig, Podoljak csak kis padavan lehet mellette. Szegénykém, mehet a lövészárokba valahol a Donbaszban.
Devian
2023. január 17. 14:19
Ennek ellenére is mindenhol főhír a mai napig, hogy az oroszok szándékosan céloztak az épületre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!