A brit kormány blokkolja a skót gendertörvényt

2023. január 17. 22:06

A jogszabály célja az lenne, hogy megkönnyítse a skóciai emberek számára a nemük törvényes megváltoztatását.

2023. január 17. 22:06
null

A londoni kormány most először blokkol egy skót parlament által elfogadott jogszabályt, mondván, hogy a nemi identitással kapcsolatos intézkedés aláásná az egész Egyesült Királyságra kiterjedő egyenlőségi törvényt – számolt be a The New York Times.

A lap azt írja: a skót parlament képviselői a múlt hónapban megszavazták, hogy a transzneműek számára lehetővé tegyék: törvényesen ismerjék el azt a nemet, amellyel azonosítják magukat, illetve orvosi diagnózis nélkül új születési anyakönyvi kivonatot állítsanak ki számukra. A jogszabály célja, hogy

megkönnyítse a skóciai emberek számára a nemük törvényes megváltoztatását.

A jogszabály értelmében a 16 éves vagy annál idősebb személyek nemi elismerő bizonyítványt kérhetnek, ha jogilag kötelező erejű nyilatkozatot tesznek arról, hogy az intézkedés szerint már a „szerzett nemükben” élnek, és ezt a szándékukat tartósan így kívánják tartani. A londoni brit kormány azonban azzal érvel, hogy a skót parlament lépése sérti a Nagy-Britannia egész területén érvényes egyenlőségi jogszabályokat,

mivel eltérő bánásmódot biztosít az embereknek attól függően, hogy hol élnek.

„Az összes vonatkozó tanács és a politikai következmények alapos és körültekintő mérlegelése után aggályosnak tartom, hogy ez a jogszabály hátrányosan befolyásolná a Nagy-Britannia egészére vonatkozó egyenlőségi jogszabályok működését” – jelentette ki Alister Jack, a brit kormány skóciai államtitkára hétfő délutáni nyilatkozatában.

Nyitókép: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2023. január 18. 17:01
Unatkozó buzik lövészárokba valók , ott a nemi megvalósításon nem gondolkoznának.
Beszélgető
2023. január 18. 11:05
Érdemes elgondolkodni azon, hogy ha valaki annyira elborult agyilag, hogy már azt sem tudja, hogy fiú-e, vagy lány, azt hagyni kell a nyavajába. Vágassa le a pöcörőjét, pakoltassa ki a méhét ízlése szerint. Legalább nem szaporodik. A normálisok csak nyernek vele! Azt kellene tűzzel vassal irtani, aki a normális gyerekeket próbálja erre rávenni!!!
sorivo4
2023. január 18. 01:19
Pedig a skótok mindig is nőnek öltöztek.
Isten jobb keze
2023. január 18. 00:47
Pont a Brit kormány?? Xdxd mikor Angliában a melegeknek minden szabad, engedett! Házasság, örökbe fogadás.. kétszinűség az egész..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!