Wall Street Journal: Berlin addig nem enged német harckocsikat Ukrajnába, amíg az USA sem küld amerikait

2023. január 18. 22:28

Olaf Scholz német kancellár szerdán Davosban a Világgazdasági Fórumon azt mondta, „Ukrajna sikeresen és lenyűgöző bátorsággal védekezik”.

2023. január 18. 22:28
null

Németország nem fogja megengedni, hogy szövetségesei német gyártmányú harckocsikat szállítsanak Ukrajnának – segítve az Oroszország elleni védekezést –, amíg az Egyesült Államok nem egyezik bele, hogy amerikai gyártmányú harckocsik kerüljenek a frontra – közölték magas rangú német tisztviselők a Wall Street Journallal.

A NATO-tagállamok több mint 2000 német gyártmányú Leopard harckocsival rendelkeznek, amelyeket a világ legfejlettebb harckocsijai között tartanak számon a londoni székhelyű Nemzetközi Stratégiai Tanulmányok Intézete szerint – ismertette a lap.

Mint ismert, több európai kormány, köztük Lengyelország, Finnország és Dánia is kész német gyártmányú harckocsikat küldeni Ukrajnának, ha megkapják Berlin jóváhagyását,

bár hivatalos kérelmet még egyikük sem nyújtott be.

A brit vezetők ezzel szemben úgy döntöttek, hogy 14 darab Challenger 2 harckocsit küldenek az ukrán frontra. Ez a típus a Leopard régebbi megfelelője – tette hozzá a Wall Street Journal.

Scholz: Addig támogatjuk Ukrajnát, amíg szükséges

Olaf Scholz német kancellár szerdán Davosban a Világgazdasági Fórumon azt mondta, „Ukrajna sikeresen és lenyűgöző bátorsággal védekezik”. Hozzátette, hogy Ukrajna nemzetközi szövetségesei támogatta erőfeszítéseinek köszönhetően Oroszország


Felidézte, hogy Berlin tavaly 12 milliárd euró támogatást nyújtott a kijevi vezetésnek. „Addig támogatjuk Ukrajnát, amíg szükséges” – hangsúlyozta a német kancellár.

Nyitókép: ARTUR WIDAK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Göby
2023. január 19. 13:02
Logikus, hamár atommal fogják díjazni az oroszok, akkor be csak Ő kapjon ...
machet
2023. január 19. 10:41
Ily módon kerülnek lépésről,lépésre egyre mélyebben a mocsárba.
Ízirájder
2023. január 19. 09:46
"Berlin addig nem enged német harckocsikat Ukrajnába, amíg az USA sem küld amerikait" No ez így elsőre nem is rossz. És pl. lehetne folytatni hogy aszongya amíg az usa veszi az ukrán árvák könnyeivel szennyezett orosz uránt addig az eu is veszi az olajat. Vagy lehetne még az is hogy amíg a Böing küldi az alkatrészt az aeroflottnak addig mi meg küldjük hozzá a hízott kacsát rés kitöltő anyagnak. Folytatása következik......
mokány
2023. január 19. 09:28
Gott mit uns .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!