A Fidesz már inkább „bűnszervezet”, mint „kormány”

2023. január 31. 13:48

A Fidesz az utóbbi időben úgy viselkedik, mint egy lebukott tolvaj.

2023. január 31. 13:48
null
MSZP

„A Transparency International jelentése szerint az Orbán-kormány miatt Magyarország immár a legkorruptabb állam az Európai Unióban. A Fidesz korrupciója már a Holdról is látszik: Elios-botrány, Mátrai Erőmű, lélegeztetőgép-beszerzés, Budapest-Belgrád vasútvonal, felcsúti TAO-támogatások, a MET-ügy gázlopása, MNB alapítványok körüli botrány, Völner-ügy, Orbán közvetlen környezetének villámgyors gazdagodása, köztük a Mészáros Lőrincre szabott közbeszerzésekkel – és mindez csak ízelítő a Fidesz 13 éve rendszerszintű lenyúlásaiból.

A Fidesz az utóbbi időben úgy viselkedik, mint egy lebukott tolvaj: szánalmas módon foggal-körömmel azért küzdött, hogy az uniós forrásokhoz való hozzáférést ne kössék jogállami feltételekhez, mivel az ellenőrzés a lopásra épülő hatalmukat veszélyezteti. Orbánék féltik az elmúlt években összeharácsolt zsákmányukat.

A brüsszeli korrupciós botránnyal kapcsolatban Orbán Viktor felszólította az Európai Parlament elnökét, a botrány mély és átfogó kivizsgálására. Az MSZP arra kíváncsi, hogy tervez-e a miniszterelnök hasonló lépéseket Magyarországon az állami szintű korrupció felszámolása érdekében? Itt is lenne lecsapolni való mocsár, miniszterelnök úr!

Ezen felül várjuk az Integritás Hatóság elnökének állásfoglalását a magyar korrupciót beárazó jelentéssel kapcsolatban: itt a remek alkalom, hogy bizonyítsa hivatala függetlenségét!”

Nyitókép: Facebook

Lmcwelt
2023. február 13. 19:36
Édes Istenem! És nem szakad rátok a plafon?! Mert pont ti mondjátok ezt?! Pont ti? Legalább annyi gerinc (jelen esetben ugye ez oximoron) lenne bennetek hogy csendben maradnátok!
Ólat a trolloknak
2023. február 01. 09:40
Elhaló kiáltások egy Maszop feliratú fekete lyuk mélyéről... :-D
Anonymtalan
2023. január 31. 23:36
Ha már lebukott tolvajoknál tartunk, akkor éppen ti buktatok le nokiás dobozokkal, meg a nyugati elvtársaitok korrupcióval. Szóval bagoly mondja.
akiaki
2023. január 31. 22:55
nem mszmp-nek írják a csírák hadát?