Mesterséges intelligencia: akár „Hitlerrel” is lehet már beszélgetni

2023. január 23. 15:47

A mesterséges intelligencia által üzemeltetett chatboton keresztül húszezer történelmi hírességgel is szóba lehet állni.

2023. január 23. 15:47
null

Január elején indították el a Historical Figures chatbotot, mely a mesterséges intelligencián alapul, célja pedig, hogy a történelem híres személyeivel tudjon beszélni az érdeklődő. Az alkalmazást megálmodó és létrehozó Sidhant Chadha szerint már csaknem tízezren próbálták ki a programot. 

Többen felháborodtak amiatt, mert az alkalmazáson keresztül akár az Adolf Hitlert alakító chatbottal is szóba lehet állni. A Simon Wiesenthal Központ rabbija, Abraham Cooper attól tart, hogy a neonácik lepik majd el az oldalt, hogy a náci diktátorral vegyék fel a kapcsolatot.

Számos kritika érte már a Historical Figures-t, ugyanis Heinrich Himmler és Josef Goebbels esetében is azt válaszolta a chatbot, hogy nem vettek részt a holokausztban. A Neokohn szemléje szerint Hitler chatbotja például „szörnyű hibának” nevezte a zsidók megölését a második világháború alatt.

Chadha a kritikákra úgy reagált, elismeri, hogy még lehetnek hibák és sokat kell a jövőben dolgozni az appon. 

Borítókép: Bundesarchiv

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jacques Foche
2023. január 24. 19:40
Pontosabban egy Hitler nevű chatbottal, ami kb. pont olyan, mint a többi az osztályában. Csak a névadónak nem lehet elégszer visszavágni, a világ végéig alázni kell. Ez Hitlerről semmit sem mond, az üzemeltetőiről és a felhasználóiról annál többet.
Dobrevita
2023. január 24. 15:53
Mi ebben a különleges? Ha olvasod a baloldali propaganda sajtót, akkor Adolf bácsi módszerei és ideológiája köszön vissza. És, ha elég bátor vagy és szoba elegyedsz egy mai liberálissal, akkor akár "Hitlerrel" is beszélgethetsz, a globális média birodalom által mesterségesen előállított uninteligencia mindegyik, nem kell ehhez chatbot.
syphax
2023. január 24. 15:07
JÓMAGAM SZIVESEN BESZÉLGETNÉK A FÜHRER-REL, DE KÉRDÉS HOGY MELYIK TÖRTÉNELMI KORBÉLI-VEL? MERT AKÁRMELYIK SZEMÉLYISÉGI "VÁLTOZATÁVAL" NEM ÁLLNÉK SZÓBA. Mondjuk az 1936-os Berlini Nyári Olympische Spile idejének német birodalmi kancellárjával esetleg beszélgetnék az OLIMPIA végén--akár a német ÉS magyar olimpiai érmesekről. De mindenképpen mindkét nemzet versenyzőiről AKÁR PÁRHUZAMOSAN IS, de semmiképpen sem beszélgetnék csak a németekről!!! HANEM KIZÁRÓLAG MINDKÉT NEMZET SPORTOLÓIRÓL---mondjuk úgy, hogy Leni Riefenstahl lehetne a kérdező!
Csubszi
2023. január 23. 21:59
Minek? Itt van Zselé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!