Lövöldözés volt Londonban, két kislány is a sérültek között

2023. január 15. 07:20

Az egyik gyermek állapota életveszélyes.

2023. január 15. 07:20
null

A szombat esti végleges adatok szerint hatan sérültek meg a London központjában történt lövöldözésben. A sérültek között két gyerek is van, egyikük állapota életveszélyes. A Scotland Yard első tájékoztatásában három nő és egy hétéves kislány sérüléséről számolt be.

A londoni rendőrség részletes késő esti ismertetésében azonban már az áll, hogy

négy felnőtt nő és két kislány sérült meg az incidensben.

A lövéseket az egyelőre ismeretlen tettesek egy mozgó járműből adták le Camden városrészben, a két legnagyobb londoni pályaudvar, a Euston és a King's Cross-St. Pancras közötti utcában, a St. Aloysius katolikus templom közvetlen közelében.

A templomot, ahol éppen gyászszertartás zajlott, kiürítették és a környező utcákat lezárták. A jármű elhajtott a helyszínről, őrizetbe vétel egyelőre nem történt, a tettesek kiléte és indítéka nem ismert.

A Scotland Yard beszámolója szerint egy 41, egy 48 és egy 54 éves nőt nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A 48 éves sebesült sérülései a vizsgálatok alapján maradandónak bizonyulhatnak.

Szombat estére a mentők tájékoztatásából kiderült, hogy a helyszínről egy 21 éves nőt is kórházba vittek, de az ő állapota sem életveszélyes.

Egy 12 éves lányt könnyebb lábsérülésekkel vittek kórházba, de őt ellátása után hazaengedték.

A lövöldözésesben megsérült hétéves kislány állapota a Scotland Yard szombat esti tájékoztatása szerint életveszélyes.

(MTI)

Nyitókép: Burak Bir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Mandiner éves előfizetés féléves áron!

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon
2023. január 15. 13:12
Napi rutin gyuribácsi nyílt társadalmában
Tuners
2023. január 15. 12:01
Nem igazán Camden városrész, Camden kerület, de az elég tág fogalom. Városrésznek inkább Euston. Camden egy pöcegödör amúgy is, de Euston nem kéne hogy az legyen, két fontos pályaudvar, University of London, sétálható távolságon belül, nem valami külvárosi gettóról beszélünk. Durva.
Kotucso
2023. január 15. 11:25
Szerintem a legjobb az lesz ha az angolok elköltöznek Londonból. Ne zavarják már azokat a szegény muszlim bevándorlókat a jelenlétükkel!
roughneck
2023. január 15. 11:09
"Business as usual!" Csak tarsadalmi eletet eltek a fekak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!