A Kutyapárt ajánlata: Legyél passzivista, hogy megválthasd a világot és legyél oligarcha, hogy bulizhass a vezetőkkel

2023. január 05. 12:00

Tüntetett a tanárokkal, kormányellenes vécépapírokat osztogatott, segítette az ukrajnai menekülteket és időnként viccelt is a Medián szerint hat százalékos támogatottsággal rendelkező társaság.

2023. január 05. 12:00
null
Almási B. Csaba
Almási B. Csaba

Intenzív passzivistakeresésbe kezdett a Magyar Kétfarkú Kutya párt (MKKP), feltehetően azért, hogy a segítségükkel növelni tudják a támogatottságukat, mert – legalábbis a Závecz Research tavaly novemberi felmérése alapján – továbbra is a parlamenti küszöb alatt vannak (3 százalék), nagy harcban az LMP-vel (3), s szeretnék legalább utolérni az MSZP-t, a Jobbikot és a Momentumot (4-4), amelyek 1 százalékponttal megelőzik őket a választókorú népesség tekintetében. Az viszont mindenképp pozitív hír a számukra, hogy toronymagasan verik a Párbeszédet (1), de feltehetően azzal nem érik be, hogy csak Karácsony Gergelyéknél állnak jobban.

Arra a hírre viszont valószínűleg

elégedetten csóválják mindkét farkukat a kutyák,

hogy a Medián minap megjelent decemberi felmérése alapján az MKKP az ellenzéki pártok között – a szavazókorú népesség körében – holtversenyben a Momentummal a 3.-4. helyen áll 6 százalékkal, csak a DK (8), valamint a Mi Hazánk (7) előzi meg őket, a Jobbiknak 4, a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak 2, az LMP-nek, a Nép Pártjának, az MSZP-nek és a Párbeszédnek pedig 1-1 százalékos a támogatottsága.

George Washingtont hívták segítségül

Olyan emberek jelentkezését várják a soraikba, akik aktívan – vagy passzívan? ki tudja ezt náluk, de nagyon nem is érdekes (a szerk.) – részt kívánnak venni a társaság munkájában. George Washington-idézettel győzködik a népeket: „Megváltanád a világot, kipróbálnád a kézügyességed, kertészkednél, barkácsolnál, segítenél elesetteken, rajzolnál egy szépet vagy programoznál egy kiadósat? Túl régen igazoltattak? Vagy csak van egy csomó időd, és nem akarsz alkoholista lenni? Ha szeretnél részt venni a vicces, hasznos és szép (de legalább a háromból kettő) passzióinkban, értesz valamihez, amely tudás nem heverhet parlagon, vagy épp csinálnál valami teljesen mást, mint amit eddig csináltál, akkor jelentkezz!” (Az persze mindenképp nagy teljesítmény, hogy sikerült az Egyesült Államok első elnökétől találni ennyire frappáns idézetet, bár meglehet, inkább arról van szó, hogy ilyen nevű tagja is van már a pártnak, aki kiváló toborzószövegeket ír – a szerk.)

Ám ha valaki az ilyen szoros elköteleződést nem vállalja, annak azt ajánlják, legyen oligarcha, ugyanis megújul a pártolótagprogramjuk. Aki rendszeres összeggel támogatja a pártot, rendezvények keretében beszélgethet és bulizhat a párt vezetőivel – gyaníthatóan neki kell még a sört is fizetnie (a szerk.) – alkalmazottaival,

beleszólhat a párt életébe, hamarabb hozzáférhet a fontosabb cikkeikhez és limitált, felszámozott webshopcuccokat is vásárolhat

gondoljuk emelt áron, hiszen azért oligarcha, mert van sok pénze (a szerk.)

Persze nem a vakvilágba beszélnek, pontosabban írnak, ösztönzés gyanánt arról is beszámolnak, hogy mit csináltak 2022. április 3-a óta. Azt előre hangsúlyozzák – hátha nem tudja valaki –, hogy az országgyűlési választáson végül nem sikerült győzniük (az országos listán 185 ezer 52 szavazattal 3,27 százalékot értek el, így a parlamentbe sem jutottak be – a szerk.), „az elért eredménynek köszönhetően valamivel több állami támogatáshoz jutottunk, így folytatni, sőt bővíteni is tudtuk azokat a tevékenységeinket, amelyekért szerettek bennünket” – fogalmaznak a honlapjukon.

A pártelnök átsegített egy idős nénit a zebrán

Büszkén tudatják, hogy kilenc hónap alatt Budapesten 300, vidéken 1600 új passzivistát sikerült szerezniük, a fővárosban 31, azon kívül 46 zöld és szociális akciót (növényültetés, szemétszedés, adománygyűjtés) szerveztek, összesen több mint 200 rendezvényt (előadás, képzést) tartottak, valamint országszerte 323 városfelújító és figyelemfelhívó street art megmozdulásuk (buszmegálló-, padfelújítás, négyszín-, továbbá, aluljárófestés) volt: többek között ragasztottak járdát Sopronban, vállaltak kátyúevőszörny-irtást Baranya megyében, Sajóvárkonyban pedig egy Gucci típusú buszmegállót építettek 375 millió forintból és három tehén árából. De a végére hagyták a legfontosabbat, Kovács Gergő pártelnök átsegített egy idős nénit a zebrán Debrecenben.

Kétszer vittek Ukrajnába adománycsomagokat: áprilisban a Beregszászi kórháznak nyolcmillió, szeptemberben pedig a háborús övezetbe 600 ezer forint értékben. Ha minden jól megy, hamarosan egy újabb, 1,5 milliós segélyszállítmányt is célba juttatnak – ígérik. Emellett 133 napig – pont eddig tartott a Tanácsköztársaság is 1919-ben , de a kutyák ténykedése sokkal hasznosabb volt, mint az akkori kommunistáké (a szerk. őszinte, nem ironikus megjegyzése) – működtettek önkéntesek segítségével egy helpsátrat a Nyugati téren, ahová a legtöbben érkeztek Ukrajnából vonattal, ahol tisztasági, élelmiszer- és ruhaadományt gyűjtöttek és osztottak tovább, sőt szállást is szerveztek a menekülőknek. Mindezen túl ott voltak a Keleti pályaudvaron, illetve a BOK-csarnokban is, a Margit körúti a MANYI-ban közel 400 családot láttak el élelmiszerrel és tisztálkodószerekkel. Továbbá

tavaly szeptemberig legalább száz menekültet szállásoltak el Óbudán a Zöld Kakas Líceum közösségi házában.

Több mint 80 intézménynek – óvodának, iskolának, hajléktalanszállónak, családsegítőnek, tanodának – adtak összesen körülbelül 50 ezer tekercs kormányellenes vécépapírt, sőt még egy rendőrség is kapott (de ez titok), hat településen ingyenes osztogatták az utcákon, országszerte 347 ezer 760 tekercset sikerült a rászorulókhoz eljuttatniuk. Tizenöt alkalommal segítették a diák–tanár tiltakozásokat nyomtatással, megafonokkal, mobilhangfalakkal és színpaddal. Háromszor elfoglalták az Erzsébet hidat a kata-törvény megváltoztatása ellen tiltakozva, valamint vidéken is több megmozdulást szerveztek július folyamán, és átvállalták a katás tüntetők bírságait, amelyeket a tiltakozások során kaptak.

A budapesti és a pécsi Pride-on hivatalosan, pártként vettek részt

Tizenegy időközi önkormányzati választáson indultak, a legjobb eredményt Erzsébetvárosban érték el, ahol Terdik Roland 13,25 százalékot kapott, gyaníthatóan annak is köszönhetően, hogy egyedüliként álltak ki az ide tervezett vasbetonüveg gigaberuházás, a Liget City projekt ellen. Bejelentésük nyomán a Közbeszerzési Döntőbizottság kimondta, hogy a XII. kerületi önkormányzat törvényt sértett, amikor rendszeresen ugyanazokat a cégeket hívta meg a kerületi közbeszerzésekre.

Segítettek a Szlovén Kalózpártnak az ottani önkormányzati kampányban, illetve részt vettek az Európai Kalózpárt kongresszusán Brüsszelben. Demonstráltak

a Madách téren a marihuána legalizálásáért és a fogyasztás szabályozásáért,

a budapesti és a pécsi Pride-on pedig hivatalosan, pártként vettek részt a buliszekerükkel.

Közzétettük Magyarország eddigi történelmének legátláthatóbb és legrészletesebb kampányelszámolását. „Ha bárki mástól hasonlót hallottál, ne higgy neki” – írják, lehet, hogy ez az megjegyzés Márki-Zay Péternek szól, hiszen a hódmezővásárhelyi polgármester állította azt, hogy az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom készítette a legtranszparensebb elszámolást, azután látjuk, mi lett ebből, tisztázatlan amerikai finanszírozás...

Tanfolyamot szerveznek a képviselőjelöltjeiknek

S hogy a kutyapártiak véresen komolyan veszik a nem egészen másfél év múlva megtartandó önkormányzati választást, már most elkezdték a tanfolyamokat a lehetséges jelöltjeiknek, ugyanis szent meggyőződésük, hogy a képviselőknek alapos, többfordulós

képzésen kellene átesniük, mielőtt beülnek egy testületbe.

„És közben néha még vicceltünk is” – zárják a beszámolóikat. Ez persze mind nagyon szép csak sajnos a Mandinerrel nem állnak szóba az április 3-i választás óta – hiába keressük őket telefonon, sms-ben, ímélben –, ez is szervesen hozzátartozik az elmúlt hónapok (nem)tevékenységeikhez.

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2023. január 06. 08:30
Egy vicc nélküli viccpárt olyan, mint a vőlegény szerszám nélkül - mondaná Torgyán Józsi bácsi.
Nevermind
2023. január 06. 02:12
Egyébként azoknak, akik verik a nyálukat anélkül, hogy akár ezt a cikket elolvasnák (jelzem, egy erősen jobbos oldalon) és nem érteneke egyet azzal, hogy kis pénzből kicsi, de fontos dolgokat csinálnak, azok nem tudom miért bírnak szavazati joggal. Csak a köpködés, utálkozás (meg néha egy két orosz fasz mélytorkozása) a téma.
files32
2023. január 05. 17:58
Ha az MKK a viccpárt, akkor a fidesz tragikomédia.
files32
2023. január 05. 16:00
Miért, a Mi Gatyánk mit csinált?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!