DK-s képviselőjelölt Erzsébetvárosból: „Az a betanult szöveg, amit az ember felolvas”

2022. június 25. 06:00

A VII. kerületi időközi választás kampányában a Kutyapárt riportere próbált érdeklődni Jenei Kevintől, mi a véleménye a Liget City projektről, a politikus válasz helyett bohócot csinált magából.

2022. június 25. 06:00
null
Almási B. Csaba

Erzsébetvárosban egészen szórakoztató fordulatot vett az időközi önkormányzati választási kampány, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) ugyanis alaposan felkavarta az állóvizet azzal, hogy bemutatta, hatalmas tétje van a vasárnapi voksolásnak, és azon melegében bohócot csinált a közös – mínusz Momentum – ellenzéki jelöltből, Jenei Kevin Martinból; pontosabban ő saját magából. Egy pár nappal ezelőtti Facebook-posztjában arról írt az MKKP 6-7. kerületi szervezete, hogy eldőlhet, „meglesz-e a testületi többség a megalomán Liget City projekt mögött, aminek köszönhetően teljesen átalakulna a Damjanich, Rottenbiller, Bethlen Gábor és Dembinszky utca által határolt tömb – ezáltal pedig az egész környék városképe”.

Park helyett megalomán vasbeton- és üvegépület

Jelenleg itt a Spar élelmiszer-áruháznak van egy üzlete, ennek a helyére épülne egy gigantikus lakó- és irodanegyed. Ehhez azonban módosítani kellene a kerület építési szabályzatát. A javaslatot az év elején már be is terjesztette a képviselő-testületnek Niedermüller Péter polgármester, de végül tárgyalás nélkül levette a napirendről – emlékeztetnek. A Momentum képviselői ugyanis nem támogatták az elképzelést, nélkülük pedig nincs többsége a városvezetésnek, amióta a bitcoin-bányászatba két éve belebukott DK-s Borka-Szász Tamás helyére a veszélyhelyzet miatt nem lehetett új embert választani. Ám ha győz a 22 éves DK-s Jenei, a testület már meg tudja szavazni a javaslatot – figyelmeztetnek.

A Kutyapárt ezután egy rövid történelmi visszatekintést nyújtott a másfél évszázados, három épületből álló tömb múltjáról, az ingatlanok tulajdonosairól, használóiról, majd azt írták: kacskaringós adásvételi lánc után ma már mindegyik a Liget City Project Kft. tulajdonában van. A céget a luxemburgi gyökerű Zeitgeist Asset Management alapította 2019-ben, egy német nyugdíjalap megbízásából. Céljuk az, hogy lakás- és irodaépületeket húzzanak fel a megüresedett területen, a műemléki védelmet élvező részeket pedig teljeskörűen felújítsák – írják. A kutyák szerint a beruházás busás haszonnal kecsegtet, és az üresen álló, lepusztult épületeknek jól jönne, ha felújítanák őket, azonban egy

egészséges határt mindenképp meg kellene húzni.

Ám ha a látványtervek megvalósulnak, alapjaiban változna meg a VII. kerületi városkép, sokkal lélektelenebb lenne a vasbeton- és üvegkomplexum. Bár az épületek többsége elvileg zöldtetős lesz, az eleve sűrűn beépített környék zsúfoltsága ezzel még tovább nő majd. Az MKKP úgy véli, az irodák és lakások helyére akár parkot is tervezhettek volna, ráadásul a munkálatok tetemes zajjal és szálló porral járnak majd, aminek ismét a környék lakói fogják meginni a levét. Végül azt írják, az ő jelöltjük, Terdik Roland határozottan fellép a beruházás ellen, ezért kéri az ott lakóktól, hogy szavazzanak rá, hiszen most egy sima önkormányzati helynél jóval nagyobb a tét.

„Emberek, beszélgetni, közösség, dolgozni”

Ezek után a kutyapártiak nem voltak restek, és az M2KP TV-vel felkeresték az éppen standoló Jeneit – akiről fontosnak tartják kiemelni, hogy a kerületi önkormányzat legnagyobb cégének, a vagyonkezelőnek a felügyelőbizottsági tagja –, hogy mondja el a véleményét a Liget Cityről. Rövid riportjuk címét a DK-s politikus egyik megjegyzéséből kölcsönözték, miszerint „Az a betanult szöveg, amit az ember felolvas”. A fiatal politikus többi mondata is bekerülhet majd a kampánytankönyvek „kis színes” rovatába, hogyan kell – vagy inkább hogyan nem lenne szabad – unalomig ismert, semmitmondó panelszöveget belemondani a mikrofonba.

Jenei szájából olyan veretesnek éppen nem nevezhető mondatfüzérek hangzanak el, minthogy: „látom én is, hogy mit lehetne a lakókért tenni, amióta elkezdődött a kampány, sőt, már előtte is, nap mint nap beszélgettem az itt lakókkal, felmértem, hogy ők miket szeretnének, és nekem az a célom, hogy mindenkivel beszéljek, és mindenkinek tudjak segíteni a kerületbe', ez az, ami szerintem a legfontosabb, hogy az emberekkel foglalkozzunk, és a közösségért tegyünk, a közösségért dolgozzunk, én ezen fogok dolgozni”.

A monológja után

a Kutyapárt riportere még megpróbált belőle néhány konkrétumot kiszedni,

például a Liget City projekttel kapcsolatban, de Jenei nem volt hajlandó többet mondani, attól tartva, hogy kiforgatják a szavait. Majd kijelentette, hogy „úgy látom, önök ugyanahhoz a propagandasajtóhoz tartoznak, ami arról szól, hogy az emberek pénzét elveszik, milliókat költenek arra, hogy hazugságokat gyártsanak, ahelyett, hogy a kórházainkat fejlesztenék, ahelyett, hogy egy jobb országot építenének...”, és még folytatta és folytatta. De nemcsak maga a szöveg az érdekes, hanem mindaz, ahogy ezt Jenei mondja, ahogy gesztikulál, a mimikája, ezért mindenképp érdemes a videót megnézni.

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
baviki
2022. június 30. 09:15
Ez a "nagy" képességekkel rendelkező senkiházi meg is nyerte a választásokat... Jaaaa,,, Nem! Az embereknek egyre jobban megjön az eszük, még Budapesten is! Lassan-lassan rájönnek, hogy a Pik(kol)ók, Kalácsongelik, stb. mennyit is érnek!
Reszelő Aladár
2022. június 27. 12:40
Kapott kb 23%-ot. Még az is sok. Legalább rappelt volna.
Parm
2022. június 26. 21:21
Na, és hogy szerepelt ez az ifjú titán a választáson?
kurucPista
2022. június 26. 10:37
liberál-robot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!