Eldőlt: ez lesz a sorsa Liu Shaoang szobrának

2023. január 20. 14:27

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke öntött tiszta vizet a pohárba.

2023. január 20. 14:27
null

Lapinterjút adott a Hirado.hu-nak Kubatov Gábor, aki a beszélgetés során többek között azt is elárulta: mi lesz Liu Shaoang szobrának sorsa.

A közmédia szerint szurkolói fórumokon többen szinte követelték, hogy Liu Shaoang szobrát tüntessék el a Fradi olimpiai bajnokainak sétányáról.

Mi lesz a sorsa Liu Shaoang szobrának?

A Ferencváros elnöke a szobor kapcsán leszögezte:

a gyorskorcsolyázó szobra marad,

ugyanis arra a pillanatra emlékeznek, amikor olimpiai aranyat szerzett a csapatnak, a magyaroknak, és amikor ez a pillanat megtörtént, akkor a fiatal a Ferencváros sportolója volt – fogalmazott a Híradónak a Ferencváros elnöke.

***

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sz. tibor
2023. január 21. 13:40
talán eltüntetni még se kellene! valahol része a sport történelmünknek. aztán ha 15 év múlva vissza sunnyog, majd oda állítjuk elé, és mi mosolygunk a szemébe. a történetével meg igazából tisztába vagyunk. aki van!!! te vagy??
pbetti87
2023. január 20. 17:08
Mert olyan nagy magyar hazafiak, annyira hűek Magyarországhoz, a szívük a szülőhazájukért dobog. Ja, nem...
eref
2023. január 20. 16:30
Szobrot a Fradi minden olimpiai bajnoka kap, akkor is, ha nem magyar színekben nyer. Pl. Babatunde Fatusi, aki Nigériával nyert olimpiai aranyat. Ilyenformán természetesen jár neki a szobor. Felmerülhet a méltatlanság esete, ha pl. bűnözővé válik valaki, vagy hasonló. A fiúk országváltása semmiképpen nem ez a kategória, különösen, hogy helyből is kettős identitásúakról van szó. (Rapport esetét pl. sokkal kevésbé nyelném le.) Igazából arra is kiváncsi lennék, a Fradi milyen jogcímen vált meg tőlúk. Benne volt a szerződésükben, hogy magyar színekben versenyeznek?
mikorkakalman
2023. január 20. 15:44
Tőlem maradjon a szobor, de többet azért ne állítsanak neki. Ja, és az utóbbi 2 év felkészülési díját vasalják be rajta. Vagy a kínaiakon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!