Hamarosan könyvformában is elérhetők lesznek a Magyarország stratégiájáról szóló gondolatok

2023. január 17. 12:40

Erről Orbán Balázs számolt be a Jazzy Rádiónak adott interjújában.

2023. január 17. 12:40
null

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója arról számolt be kedden a Jazzy Rádióban, hogy „a nagy visszhangot kiváltó »Nem a szétbontásra, igen az összekapcsolásra« című írásban megfogalmazott gondolatok Magyarország stratégiájáról a következő évtizedre hamarosan könyv formájában is olvashatóak lesznek”.

Cél, hogy Magyarország kikerüljön a közepes fejlettségű országok köréből

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a kormányfő által zárt körben vázolt stratégiát Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója foglalta írásba.

Ebből többek között kiderült, hogy mára egyértelművé vált, hogy a következő évtizedben a Magyarország előtt álló legnagyobb stratégiai kihívás az, hogy kikerüljön a közepes fejlettségű országok köréből, és felzárkózzon a fejlett államokhoz,

Közép-Európán belül pedig regio­nális középhatalmi státuszt érjen el. 

„Tehát ez olyan feladat, amelyet Magyarországnak menetből kell teljesítenie, különben a kitörés feltételei elpárolognak, az időablak bezárul. További nehézségeket – vagy éppen lehetőséget – jelent hazánknak, hogy mindezt a fejlődési pályát egy széttöredezett világrend mellett kell bejárnia” – olvasható a könyv alapjául szolgáló cikkben.

Orbán Balázs vonatkozó bejegyzését alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Orbán Balázs Facebook-oldala

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik