Perbe fognák Harry herceget, miután büszkén bevallotta, hogy megölt 25 tálibot

2023. január 09. 19:52

A könyvében azt írta, a megölt tálibok az ő szemében nem is emberek, hanem „csak a tábláról levett sakkfigurák”.

2023. január 09. 19:52
null

Tovább gyűrűzik a Harry herceg önéletrajza körül kialakult botrány: miután a Spare (Tartalék) című botránykönyvében – többek között – bevallotta, hogy Afganisztánban megölt 25 tálib katonát, most egy afgán férfi nemzetközi bíróság elé ráncigálná. A férfi több családtagját is elvesztette brit katonai légicsapások során még 2011-ben.

„Arra kérjük a nemzetközi közösséget, hogy állítsa bíróság elé ezt a személyt, Harry herceget, és kapjunk kártérítést a veszteségeinkért. Elvesztettük a házunkat, az életünket és a családtagjainkat, elvesztettük a megélhetésünket és a szeretteinket is” – mondta a férfi, aki az apja sírjától nyilatkozott az AP hírügynökségnek.

Harry herceg bevallotta: megölt 25 embert Afganisztánban

Sorra derülnek ki a megdöbbentő részletek Harry herceg megjelenés előtt álló, Spare (Tartalék) című könyvéből. Elmondása szerint hatszor fordult meg a háború sújtotta Afganisztánban, ahol bevallása szerint 25 embert ölt meg mint egy Apache helikopter pilótája. Sussex hercege bevallotta, hogy a megölt 25 emberre nem úgy gondolt, mint „emberekre", hanem mint „sakkfigurákra", amelyeket levettek a tábláról.

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. január 20. 08:15
Ha amerikai volt a 25 akkor lehet perelni.
Mézes-mustáros
2023. január 13. 13:39
A Netflixen futó 6 epizódos részből az első felét tudtam megnézni, mert amikor az édesanyja halálának körülményei jöttek a gyomrom forgott! Ezzel bizniszelni nagyon aljas tett. A felesége egyre jobban Boleyn Annára emlékeztet. Tudjuk mi lett a vége! ... meg azt is tudjuk, hogy az iszlám ennél kevesebbért, is vérfürdőt rendezett. Henry megrekedt egy elrontott gyermek szintjén... Ő még nem tudja: örökre elvágott minden szálat... persze a feleség is ezt tette.. Találhatna egy gerinces, egyenes, becsületes melót... hisz ő oly tökéletes...
hartnesz
2023. január 11. 18:08
Elvtársak! Ébresztő! Erről szól a háború! Ezért nem kéne háborúzni!
dokiprof
2023. január 11. 16:42
Embert nem ölt! Hacsak a p@tkányírtás nem számít emberölésnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!