Harry herceg háborúja, a nagy Vodafone-biznisz, bezzeghorvátország és Török Ádám – megjelent az új Mandiner!

2023. január 19. 09:00

Mi a célja Harry hercegnek az újabb akciójával? Milyen állapotban van az ellenzék 2023 elején? Michael Kimmage professzor Orbán Viktorról, új aranykor és Fábiánné Rozsnyói Katalin  – itt az új Mandiner hetilap!

2023. január 19. 09:00
null

Az új világ rombolná a régit: Harry herceg és Meghan Markle a progresszív, woke nemzedék minden sértett dühével háborúzik a brit királyi ház, a monarchia intézménye és Harry családja ellen az egész világ szeme láttára. Ezen a héten címlapos összeállítást olvashatnak a királyi családon belül zajló háborúról.

Vezércikkünkben, az Első karakterben Kohán Mátyás írja: „a jövőben a kiegyezés politikai pillérét is meg kell építeni, hogy az Erasmus-ügyhöz hasonló gyalázat soha többé ne fenyegethesse a magyarokat.”

Közélet 

„A Nyugat hibázott, hogy az 1990-es években nem tudta bevonni Oroszországot az európai biztonsági struktúrába, ennek a levét isszuk most az orosz–ukrán háborúban” – véli Michael Kimmage, a washingtoni Amerikai Katolikus Egyetem történészprofesszora, akivel közélet rovatunkban olvashatnak interjút.

Domináns DK, útkeresésben lévő Momentum, a tönk szélére kerülő Jobbik és MSZP és a tortából saját szeleteket követelő új pártok – nagyjából így jellemezhető a baloldali térfél kevéssel a parlamenti ülésszak előtt. Megnéztük, a pártok milyen állapotban vágnak neki a 2023-as évnek.

A rendszerváltozás óta eltelt több mint három évtized legnagyobb vállalati felvásárlását hajtotta végre az állam és a 4iG párosa a Vodafone Magyarország megvételével. A Mandiner részvényelemző segítségével igyekszik megvilágítani az ügylet hátterét és a távközlési piacon várható folyamatokat.

Botos Máté egyetemi docens, az MCC Press kiadóvezetője nekrológjában Tamás Gáspár Miklósra emlékezik.

„Az ember tragédiája megkerülhetetlen, felemelő, világirodalmi rangú mestermű, létünk megértésének egyik kulcsa” – írja L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója Madách Imre születésének 200. évfordulója apropóján.

Párkány Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője írásában hangsúlyozza: amennyiben beigazolódik, hogy a kompromisszumok végrehajtása sem lesz elég Brüsszelnek, akkor ki fog sülni, hogy jogállamiság alatt valójában a migránsok tömegeinek beengedését és az lmbtq-lobbi előtti főhajtást értik az uniós vezetők. 

Külhon & Külföld

Hiába élnek jó ezer kilométerre a fronttól, nagyon is érzik a háborút Kárpátalján – külhon rovatunkban olvashatnak a mostani körülményekről.

Külföld rovatunkban Románia aktuális közéleti helyzetéről és kihívásairól olvashatnak, emellett megnéztük, mennyire igaz a feltételezés, miszerint Horvátország lenne az új mintaország térségünkben.

„Az amerikai jobboldalnak ideje összeszednie magát, ilyen belső megosztottsággal nem lehet nekimenni a 2026-os elnökválasztásnak” – írja publicisztikájában Szilvay Gergely.

Makronóm & Sport

Makronóm rovatunkban az aranytartalék felhalmozásról olvashatnak.

A legendás kajakedző, Fábiánné Rozsnyói Katalin kapta idén a Magyar Sportújságírók Szövetsége rangos elismerését, az Év Sportolója-gálán átadott életműdíjat. Exkluzív interjúnkban a kajak mellett szó esik a kihagyhatatlan házi kedvencekről és a felejthetetlen férjről, Fábián Öcsiről is sport rovatunkban.

Meta, Élet és Utolsó figyelmeztetés 

Böszörményi Nagy Gergely ezen a héten egy görög antropológus, Dimitris Xygalatas könyvét ajánlja a látszólag értelmetlen szertartások konkrét előnyeiről.

A régi nagy, havas-fagyos telek mintha teljesen eltűntek volna a Kárpát-medencéből – tudomány kisrovatunkban szakértőket kérdeztünk klímánk változásairól.

„Kompromisszummentes zene volt, akkoriban undergroundnak mondták, nagyon megfogtuk vele a fiatalokat” – összegezte lapunknak a Mini sikerének titkát a banda frontembere. Török Ádámmal 75. születésnapján budai törzshelyén a nagy generáció nagy sztorijairól beszélgettünk. A héten Fehér György ikonikus filmjét, a Szürkületet ajánljuk. A tárcát Hegyi Zoltán írta.

„Elfogytunk, ez az alig több mint száz év megevett. Elfutott a gyáva had, maradtak a harcosok a vártán” – írja a lapot záró Utolsó figyelmeztetés rovatban Nagy Koppány Zsolt az egymillió erdélyi magyar nevében.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zvergg
2023. január 24. 21:54
Bármennyi dollarmillót keres lúzer!egyszer felfogja majd,mit csinált?
Royce2.0
2023. január 19. 12:55
Helyesen: BezzeghorvátHország :DDD
dezilluzionista
2023. január 19. 12:20
Királyság=élősködődegeneráltakkitartásaközpénzből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!