Fürjes Balázs levelet írt Karácsony Gergelynek

2023. január 11. 08:22

Az államtitkár azt javasolta a főpolgármesternek, hogy Gerő András történészprofesszor kapjon posztumusz Budapest díszpolgára címet.

2023. január 11. 08:22
null

Fürjes Balázs a Facebook-oldalán közölte, levélben fordult Karácsony Gergelyhez. Ebben az államtitkár azt javasolta a főpolgármesternek, hogy a most elhunyt Gerő András történészprofesszor kapjon posztumusz Budapest díszpolgára címet.

 

Meghalt Gerő András

Gerő András1952-ben született Budapesten. Széchenyi-díjas történész, a CEU egykori professzora, az ELTE professor emeritusa, illetve több külföldi egyetemnek is volt vendégprofesszora Európában és Észak-Amerikában. A Habsburg Történeti Intézet igazgatója. Fő kutatási területe az Osztrák-Magyar Monarchia kora, a polgárosodás, a szimbolikus politika és Budapest története. Számos monográfia és tanulmány szerzője, művei idegen nyelveken is megjelentek.

 

„Ha valaki, hát ő igazán megérdemli, valójában már rég, még életében meg kellett volna kapnia ezt az elismerést. A kortárs gondolkodók közül ő értette legjobban a város lényegét.

kulturális és a szó igaz értelmében politikai testet, jelenséget. Szabadelvű, nemzeti szabadelvű polgár volt, a klasszikus liberalizmus értője és híve. Szerette Budapestet, és egész életében fejet hajtott előtte – itt az idő, hogy Budapest is fejet hajtson neki!” – írta bejegyzésében Fürjes.

Nyitókép: Földházi Árpád, Mandiner

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2023. január 12. 18:47
Leveleink: Felhívom a figyelmét a KTKJ,blog.hu nevű blogra! Tisztelettel: Göntér László Tisztelt Uram! Köszönöm, hogy felhívta a figyelmemet a cikkre. Üdvözlettel, Gerő András Tisztelt Göntér László! Mellékelt anyagát elolvastam. A szöveg valóban nem vonatkozik az én javaslataimra, de kétségen kívül egy más típusú felvetés. Biztos vagyok abban, hogy vitára érdemes. Én magam egy ilyen vitában nem kívánok részt venni, de azt gondolom, hogy érdemes lenne elküldenie valamelyik újságnak, esetleg a parlamenti pártok frakcióvezetőinek. Üdvözlettel, Gerő András Más gondolatait is érdemes megismerni, akkor is, ha nem értünk vele egyet.
Ólat a trolloknak
2023. január 11. 16:36
Hirhij most nem ér rá levelet olvasni, tanksávokat fest Kijiv utcáin. Ha tud olvasni egyáltalán, mert annyi mindent nem tud, miért pont ezt tudna..
sagirdilsiz
2023. január 11. 12:03
Meg kell nézni, kik kaptak 2021. novemberében díszpolgári címet, akár posztumusz.
Pitypangocska
2023. január 11. 11:50
Maximálisan támogatom az ötletet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!