Az ukránok egyetemet és kollégiumokat ágyúztak Donbaszban

2023. január 24. 08:51

Az épületekben felfüggesztették a munkát.

2023. január 24. 08:51
null

A TASZSZ orosz állami hírügynökség a rektorra hivatkozva arról tudósít, hogy használhatatlanná vált a Donyecki Nemzeti Műszaki Egyetem főépülete és kollégiumai az ukránok ágyúzása miatt. Az épületekben tavaszig függesztették fel a munkát, derült ki, ugyanis a sérülések miatt nem tudják fenntartani a hőegyensúlyt. A hallgatók a Szentpétervári Egyetemen folytatják tovább a tanulmányaikat a tervek szerint.

Most az északi kampuszt érte az ukrán támadás. A harmadik épületet leállították, többszörös közvetlen találat miatt ” – mesélte a rektor. Hangsúlyozta: azokban az épületekben, amelyeket nem vontak ki a forgalomból továbbra is folytatódik a tanítás.

 

 

Nyitókép: MTI/AP/Vadim Ghirda (illusztráció)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. január 24. 11:31
Ez természetesen demokratikus népirtás, amint a 2014 utáni is az volt végig. Mármint a komisszároknak és az usa zsidainak. Remélem gyorsan beszopják és a faszzongoristát a kijevi otthona előtt fogja lengetni a szél klicskóval az oldalán.
pitypang1125
2023. január 24. 11:02
Visszaadni tízszeresen. Kijev felkészül.
Rocktoberi
2023. január 24. 10:50
„Az egyetemi infrastruktúra rombolása már 2014-ben kezdődött, amikor a déli kampuszunk súlyosan megsérült. Most az északi kampuszt érte az ukrán támadás. A harmadik épületet leállították, többszörös közvetlen találat miatt ” – mesélte a rektor." Orosz propaganda. Legalábbis a libsi korcsok szerint.
turáni sólyom
2023. január 24. 10:43
Ilyenkor a kommentelő libsi férgek kussolnak! Szakadjon rájuk az ég! De Ukrajna megszűntekor se lesznek a mandin.... Akkor majd tanártüntikéznek! Kaméleonok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!