Kocogó nőt marcangoltak halálra kóbor kutyák Bukarestben

2023. január 21. 12:43

Veszélyes a helyzet a román fővárosban.

2023. január 21. 12:43
null

A Transtelex arról ír, hogy január 21-én Bukarest 6. kerületében kutyák marcangoltak halálra egy nőt, aki futni indult. A helyszínre érkező

rendőrök megállapították, hogy a falka által megtámadott nő már nem él,

és a holttestet beszállították a fővárosi törvényszéki orvosi intézetbe, hogy a halál pontos okát további bonctani vizsgálatok alapján állapítsák meg. A bukaresti ügyészség nyomozást rendelt el.

Emlékeztettek: a 43 éves nőt állítólag már 2022 áprilisában ugyanazon a helyszínen támadták meg kutyák, és akkor kórházi kezelésre szorult. A hatóságok szerint

az állatok az ott lakók kertjeiből jöttek elő,

de mivel a tulajdonosok nem ismerték el, hogy ők volnának a gazdáik, a fővárosi állatrendőrség akkor begyűjtötte az ott tanyázó ebeket, írják. Azóta azonban ismét ellepték a kóbor kutyák a területet.

Nyitókép: illusztráció. MTI Fotó: Balázs Attila

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2023. január 22. 15:19
"a fővárosi állatrendőrség" - Neve? - Vau vau! - Mit csinál itt? - Morr. - Látott itt gyanús kutyákat, támadó szándékkal? - Csah, csah. - Leírná a külsejüket? - Vau, baszd meg.
Megtalálta
2023. január 22. 09:14
2015 telén jártam Bukarestben, "nagyonmenő" nemzetközi cég belvárosi-, modern üveg irodaház parkolójában is, estefelé, csapatostul mászkáltak a kóbor kutyák. Kergették az autókat. Ezek szerint azóta nem sokat javult a helyzet.
zsolti123
2023. január 21. 21:27
Egy kicsit részletesebben: Elvadult kutyafalka marcangolt halálra egy román mérnöknőt "már nem viszi menhelyre, hanem másutt szabadon engedi a lakossági bejelentések nyomán begyűjtött gazdátlan állatokat." "azzal vádolta a főpolgármesteri hivatal állatvédelmi felügyeletét (ASPA), hogy már nem viszi menhelyre, hanem másutt szabadon engedi a lakossági bejelentések nyomán begyűjtött gazdátlan állatokat." "A Hotnews.ro hírportál szerint a 43 éves, nagybányai születésű, egy bukaresti kutatóintézetben mérnökként dolgozó, környezetvédelmi doktori címmel is rendelkező Ana Oros Daraban rendszeresen sportolt, a bukaresti hegymászóklub aktív tagja volt, ugyanakkor elkötelezett természetjáróként több környezetvédő projektben – egyebek mellett a Verespatak megmentéséért szervezett maratonfutások megszervezésében – is szerepet vállalt. A tavalyi, első kutyatámadás nyomán súlyos fej- és végtagsérülésekkel került kórházba, barátai véradással és adománygyűjtéssel segítették kezelését. Akkor úgy nyilatkozott, hogy máskor is találkozott a környéken az őt megtámadó kutyákkal, de amikor egyszerre két falka, 15-20 eb támadt rá, nem bírt velük és csak egy arra járó kerékpáros segítségével menekült meg. A második támadáskor senki nem volt a közelben." https://magyarnemzet.hu/kulfold/2023/01/elvadult-kutyafalka-marcangolt-halalra-egy-roman-mernoknot
Akitlosz
2023. január 21. 20:53
Ahogyan az ember, úgy a kutya is falkaállat. A legtöbb kutya csak azért támad a falkában, mert a falkavezér főkolompos azt teszi. A többiek meg követik, mert csak beosztottak a falkában, nem ők döntenek. S ha marcangolni kell, akkor marcangolni kell. Egy bolond százat csinál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!