BLM: nem térdelt a női focista, megbüntették, perelt, százezer dollár üti a markát

2023. január 10. 20:21

Kiverte edzőinél a biztosítékot Kiersten Hening azzal, hogy állva maradt egy kezdőrúgás előtt.

2023. január 10. 20:21
null

A 2018-tól 2020-ig a Virginia Techben középpályásként futballozó Kiersten Heninget azután ültette edzője, Charles Adair a padra, hogy Hening nem térdelt le egy kezdőrúgás előtt – történt mindez akkor, amikor a Black Lives Matter először terjedt el futótűzként az Egyesült Államokban. Az M4 Sport szerint hétről hétre történő nyomásgyakorlással arra kényszerítették őt, hogy elhagyja a csapatot, ezért Kiersten Hening 2021-ben vitte jogi útra a dolgot edzője, Charles Adair ellen.

A háromnapos tárgyalást még ebben a hónapban kezdődött volna, azonban múlt hét kedden törölték az ügyet egy bírósági beadványban, amely megállapította, hogy az ügyet lezárták. Január 4-én Adai közleményt adott ki a Twitteren, melyben részben azt mondta: „Örülök, hogy az ellenem indított eljárást lezárták, és szabadon léphetek tovább minden rossz cselekedet nélkül. Sajnálatos, de ez a per a játékidővel kapcsolatos frusztrációról szólt. Ma már világossá vált, hogy az ügynek nem volt helye és bizonyíték nélkül az igazság győzött” – írta közösségi oldalán az edző, aki semmilyen formában nem tett említést a megegyezésről, ám a Twitter-felhasználók hozzátették a cikket a bejegyzéshez, amelyben az szerepel: Adair 100 000 dolláros kártérítést fizetett Kiersten Hening részére. 

Nyitókép: YouTube

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rezignált
2023. január 12. 17:23
Királylány.
Lajoss
2023. január 12. 16:12
Csak a fiúk előtt szokott térdelni..:)
Zokni
2023. január 12. 12:43
Egyébként a Google-os fordításból nem derült ki, hogy mit közölt az edző. Az meg sosem volt titok, hogy két féle ember van: rasszista, meg nem rasszista. A Blm mozgalom emiatt alakult.
csjanos
2023. január 12. 10:52
NAGYON JÓL CSINÁLTA....van vér a puncijában...hála Istennek ez a libsi hülyeség is elmult...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!