Nem hiszi el, hogy miről írt egy mélyelemzést a Politico!

2022. december 23. 12:29

Annyit súgunk, hogy szerepel benne az Európai Unió, Belgium és a drogok.

2022. december 23. 12:29
null

Egy hosszú mélyelemzéssel jelentkezett a Politico péntek délben a főcímlapján arról, hogy

Európában javult a kokain tisztasága.

Kifejtették, hogy az európai rendőrök új kábítószer-ellenes megközelítést fontolgatnak amiatt, hogy a mexikói kartellek egyre nagyobb befolyást szereznek az EU-ban. Mint írták, „a kokain tisztasága egyre magasabb Európában, miközben a kontinens a kábítószer előállításának és szállításának csomópontjává válik, és a hatóságok igyekeznek reagálni”.

Pontosabban, a kokain tisztasága 40 százalékkal magasabb szintet ért el 2020-ban mint 2010-ben, az Európai Unió kábítószer-ellenes ügynöksége szerint. A jelentés szerint a vizsgálatot megelőző évben közel

2,2 millió 15-34 éves fiatal (e korcsoport 2,2 százaléka) használt kokaint,

és hozzáteszi, hogy a kokain használata és hozzáférhetősége „történelmi összehasonlításban továbbra is magas”, ami csapást mér az EU ötéves stratégiájára, amely a kábítószer-kereskedelem és -használat elleni küzdelemre irányul. A jelentések szerint a mexikói kartellek egyébként köztisztviselők korrumpálásán dolgoznak, szóval számíthatunk még a brüsszeli Katar-gate-hez hasonlókra. De az is érdekes, hogy egy vezető tisztviselő szerint jelenleg nincs elég kapacitás az összes lefoglalt kokain elégetésére.

Nyitókép: Politico Facebook-oldala

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
obsitos0
2022. december 24. 00:02
Nincs elég kapacitás a megsemmisítésre? Szétosztani a rászorulók között !
masikhozzaszolo
2022. december 23. 18:38
Főnök, a fejünkre borult a szar, csattognak a bilincsek! Gyorsan írjatok valami ütőset, mondta Hahn.
5m007h 0p3ra70r
2022. december 23. 17:10
"A jelentések szerint a mexikói kartellek egyébként köztisztviselők korrumpálásán dolgoznak" Az EP konstruktív partner ebben.
dglaj
2022. december 23. 17:03
egy vezető tisztviselő szerint jelenleg nincs elég kapacitás az összes lefoglalt kokain elégetésére... Hm.., akkor ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!