Levelet írt az EU cseh elnöksége a tagállamoknak, melyben a magyar kormány „transzfóbiájára” figyelmeztetnek

2022. december 08. 12:10

A csehek szerint Európának nem szabad „szótlannak” maradnia gender-ügyben.

2022. december 08. 12:10
null

Levelet írt az Európai Unió 27 tagállamának az Európai Tanács cseh soros elnöksége, amelyben arról írnak, hogy a gender-ügyet „egyetlen delegáció transzfóbiája” fenyegeti, a Politico pedig arról ír két uniós diplomatára hivatkozva, hogy a levélben Magyarországra gondoltak a csehek.

A brüsszeli lap szerint a cseh elnökség az EU-s nagykövetek szerdai találkozóján arra tett javaslatot, hogy genderszempontból elfogadóbb nyelvezetet használjon az EU-delegáció az ENSZ montreali biodiverzitás-csúcstalálkozóján, és megemlítse „az összes gendert”. A magyar nagykövet azonban kritizálta, és elfogadhatatlannak nevezte ezt a javaslatot, emiatt pedig még az is elképzelhető, hogy az EU nem tud majd egységesen fellépni a találkozón.

Hitelességünk megőrzése érdekében az EU-nak, mint a nemek közötti egyenlőség egyik legerősebb szószólójának nem szabad hallgatnia erről a kérdésről Montrealban”

– áll a levélben.

Mint a lap írja: a magyar álláspont az, hogy férfiak és nők között elismeri az egyenjogúságot a magyar kormány, effektíve pedig a gender definíciója megegyezik a biológiai nemekével. 

Nyitóképen: Vonuló a 2022-es Budapest Pride-on. Fotó: Mandiner / Ficsor Márton

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2022. december 10. 10:10
Vonyítsatok ársapkás fideszes barmok, van miért! A gazdi ismét nagyot villantott! Éljen farhátisztán! Köcsögök!
toyoda
2022. december 09. 08:04
Tényleg! Most, hogy a Csehek beköptek, eszembe is jutott, hogy ettől nincs is fontosabb dolog most. Na ilyen az, amikor lelkibeteg, aberrált barmok a hatalom közelébe kerülnek. Nyakam rá, ezek addig fogják hergelni a normálisakat, amig ki nem belezik ezeket, aztán csinálnak belőlük lmbtq cicakonzervet. Hajrá elmebetegek, nyomjátok csak!
ahorvath06
2022. december 09. 06:21
Hogy meddig fog tartani? A várakozással teli Advent végéig. Utána jön a kijózanodás.
Wolfram004
2022. december 08. 22:01
Mindenki nyugodjon le, megnéztem az EU-Magyar szótárban, a "transzfóbia" jelntése "normalitás". Nincs baj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!