Őrület: Marokkó legyőzte Portugáliát, vb-elődöntős!

2022. december 10. 17:58

Az afrikai csapat 1:0-ra legyőzte Cristiano Ronaldóékat, bejutott a világbajnokság elődöntőjébe!

2022. december 10. 17:58
null

Hakim Zijesék az első afrikai és egyben az első arab (és berber) csapat a világbajnokságok történetében, amely bejutott a legjobb négy közé.

Marokkó a vébén Horvátországgal 0:0 döntetlent játszott, Belgiumot 2:0-ra legyőzte, Kanadát is legyőzte 2:1-re, majd a nyolcaddöntőben Spanyolországgal 0:0-t játszva végül tizenegyesekkel kerekedett felül az ibériai sztárcsapaton.

Most pedig Portugáliát búcsúztatta a negyeddöntőben, rendes játékidőben.

Az afrikai csapat az első félidő végén talált be a portugálok kapujába, akik aztán hiába nyomtak végig a második félidőben, az utolsó pillanatig, nem tudtak kiegyenlíteni a lefújásig – úgy, hogy az utolsó jó tíz percre emberelőnyben játszottak egy marokkói játékos kiállítása miatt.

Fotó: NELSON ALMEIDA / AFP

 

A lefújás után Cristiano Ronaldo térde vetette magát, a pályát sírva hagyta el. A kétezres évek egyik legjobb labdarúgója szinte biztos, hogy világbajnoki cím nélkül fogja befejezni pályafutását.

 

Így vonult le a pályáról Ronaldo

MAROKKÓ

KAPUSOK: 1 Jasszin Bunu (Sevilla – Spanyolország), 12 Munir Mohamedi (al-Vehda – Szaúd Arábia), 22 Ahmed Reda Tagnauti (Vidad AC)

VÉDŐK: 2 Asraf Hakimi (Paris Saint-Germain – Franciaország), 3 Nusszair Mazraui (Bayern München – Németország), 5 Najef Agerd (West Ham United – Anglia), 6 Romain Szaissz (Besiktas – Törökország), 18 Dzsavad el-Jamik (Real Valladolid – Spanyolország), 20 Asraf Dari (Brest – Franciaország), 24 Badr Benun (Qatar SC – Katar), 25 Jahia Attijat Allah (Vidad AC)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: 4 Szofjan Amrabat (Fiorentina – Olaszország), 7 Hakim Zijes (Chelsea – Anglia), 8 Azzedin Unahi (Angers – Franciaország), 10 Anassz Zaruri (Burnley – Anglia), 13 Iliasz Sair (QPR – Anglia), 14 Zakaria Abuhlal (Toulouse – Franciaország), 15 Szelim Amallah (Standard Liege – Belgium), 17 Szofian Bufal (Angers – Franciaország), 23 Bilal el-Kannusz (KRC Genk – Belgium), 26 Jahja Dzsabran (Vidad)

TÁMADÓK: 9 Abderrazak Hamdallah (al-Ittihad – Szaúd Arábia), 11 Abdelhamid Szabiri (Sampdoria – Olaszország), 16 Abde Ezzalzuli (Osasuna – Spanyolország), 19 Juszef en-Nesziri (Sevilla – Spanyolország), 21 Valid Seddira (Bari – Olaszország)

SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Valid Regragi

 

PORTUGÁLIA

KAPUSOK: 1 Rui Patrício (AS Roma – Olaszország), 12 José Sá (Wolverhampton Wanderers– Anglia), 22 Diogo Costa (FC Porto)

VÉDŐK: 2 Diogo Dalot (Manchester United – Anglia), 3 Pepe (FC Porto), 4 Rúben Dias (Manchester City – Anglia), 5 Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund – Németország), 13 Danilo Pereira (Paris Saint-Germain – Franciaország), 19 Nuno Mendes (Paris Saint-Germain – Franciaország), 20 Joao Cancelo (Manchester City – Anglia), 24 António Silva (Benfica)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: 6 Joao Palhinha (Fulham – Anglia), 8 Bruno Fernandes (Manchester United – Anglia), 14 William Carvalho (Real Betis – Spanyolország), 16 Vitinha (Paris Saint-Germain – Franciaország), 17 Joao Mário (Benfica), 18 Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers – Anglia), 23 Matheus Nunes (Wolverhampton Wanderers – Anglia), 25 Otávio (FC Porto)

TÁMADÓK: 7 Cristiano Ronaldo (Manchester United – Anglia), 9 André Silva (

RB Leipzig – Németország), 10 Bernardo Silva (Manchester City – Anglia), 11 Joao Félix (Atlético Madrid – Spanyolország), 15 Rafael Leao (AC Milan – Olaszország), 21 Ricardo Horta (Braga), 26 Goncalo Ramos (Benfica)SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Fernando Santos

 

Nyitófotó:Ken Satomi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2022. december 10. 22:36
Szomszédom egy marokkói csaj, buliznak. Örülök neki hogy továbbmentek, de van némi kvótagyőzelem érzésem: a portugálok, akik már az első félidőben elkezdték a Marokkónál jobb Svájc bedarálását, most 45-percig a felezővonalat is csak félve lépték át. Ennyire azért nem jó a marokkóiak védelme, meg taktikailag sem volt semmi értelme. Mint annak sem, hogy amikor futnak az eredmény után, behozzák azt a Roncit, akit a kitettek a csapatból. A papírforma így francia-argentín döntőt ígér.
Pipas2
2022. december 10. 21:38
Remélem hogy örömükben szétverik az EU székházát, hátha megváltozik a migráns politika!
Csubszi
2022. december 10. 19:37
Térdelj Portugália is! És ez még csak a foci... Aztán majd elvesztik az államukat is, hacsak nem lesz jobbos fordulat!
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. december 10. 18:58
Az észak afrikai cigányok kiverték őket. Miért is? Mert az arc, az egó és a ki ha én nem kevesebb, mint a szív és becsvágy. És még valami. Ha 80 percen át látják, látja a rángatózó Santos is, hogy ezek ellen semmire nem mennek a beívelésekkel, mi a fasznak kell még a 90 percben is ezt tenni?!!! Olyan messziről is hatékony rúgóik vannak, akár Bruno, akár Cancelo vagy Felix, de Dalot is, hogy akár egy lepattanó is góllá érhet. Sajnálom a Portugálokat, de ezek után inkább nem, mert önmagukat ejtették ki. És be kell látni jogosan nyertek a cigányok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!