Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Ezt nem mossák le: emberi ürüléket kentek egy lakás ajtajára a jászberényi időközi kampányában

2022. december 04. 15:29

Még másfél hónap van a jászberényi időközi választásig, de máris durvul, sőt bűzölög a kampány, ismeretlen tettesek összekenték egy, a jobbikos Budai Lórántot bíráló közismert személy lakásajtaját fekáliával.

2022. december 04. 15:29
null
Joó István
Joó István

Emberi ürülékkel kenték be a jászberényi időközi önkormányzati választás egyik indulója édesanyjának a lakásajtaját. A hölgy a lányához – Nagy Tímea szociális munkás és független időközi polgármesterjelölthöz hasonlóan – 2019-ben nagy és hathatós támogatója volt Budai Lóránt akkori jobbikos polgármester-jelöltnek, ám egy nappal ajtaja összekenése előtt egy Facebook-bejegyzésében csalódását fejezte ki Budai polgármesteri tevékenységét illetően. A nő új politizálási hangnemet, példás városvezetői stílust várt Budaitól, illetve hogy Jászberény majd a fejlődés pályájára áll.

DK-s fúrta meg az MSZP-ssel szövetkező jobbikost

Az időközi választást január 15-én bonyolítják le Jászberényben, miután október 17-én, Gedei József DK-s ex-alpolgármester indítványozására a képviselőtestület feloszlatta önmagát.

A város élén a jobbikos Budai Lóránt polgármester áll, aki MSZP-s alpolgármesterével szimbiózisban irányította a várost, ám kisebbségbe szorult az őt támogató egyesült ellenzékkel. Ugyanis a Gyurcsány-párti Gedei József elhagyta a Közösen Jászberényért Egyesület koalícióját.

Akkor és utóbb is számon kérte Budai döntéseit, például hogy egy rendezvényközpont botrányos építtetése során miért fizetett ki a kivitelezőnek 300 millió forintot azután, hogy tudta, a szerződést fel fogják bontani, illetve hogy a minőségi követelmények áthágására, hibás teljesítésekre alapozva vissza lehetett volna tartani a pénzt.

A DK-s Gedei József (aki régebben már volt polgármester Berényben) az oszlatás után értésre adta, nem indul jelöltként az időközin; oszlatás kapcsán sem a polgármesteri szék lebegett a szeme előtt, a város érdekét tekintette. Bejelentette azt is, hogy az általa vezetett helyi DK a 2019-es gyakorlattal szemben nem fogja támogatni Budai Lórántot abban, hogy újraválasszák Jászberény első emberének. Választóikra bízzák, kire voksolnak majd. Gedei a minap a HírTV-nek nyilatkozott, de most vasárnap lapunknak is megerősítette:

A Fidesz jelöltje a helybeli kórház orvos-igazgatója

Pócs János egyéni országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) a Mandinernek vasárnap elmondta: „a Fidesz két közvéleménykutatást is készített az utóbbi hetekben Jészberényben, melyekből kiderül,

olyan új polgármestert, aki nem a pártpolitikai csatározások folytatását akarja, de rátermett a vezetésben és békét teremt a lakosság körében” – fogalmazott.

„Nos, Besenyi Orsolya, Jászebrényi Szent Erzsébet Kórház orvosigazgatója, a covidosztály volt vezetője pont ilyen. Függetlenként, de a Fidesz-KDNP támogatásával indul” – tette hozzá.

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. december 04. 21:25
Lilike
Sting61
2022. december 04. 16:43
Hát,de ki nem szarja le! ;))
kisgul
2022. december 04. 16:36
Érdekesnek ígérkeznek a 2024-es önkori választások!
Rocktoberi
2022. december 04. 16:25
A cím amúgy hülyeség. Szerintem lemossák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!