Spiegel: Senki se élt vissza az EU-val olyan szemtelenül a saját hatalmi ambíciói érdekében, mint Orbán

2022. december 14. 09:48

A szerző szerint Magyarország esete megmutatja, hogy az EU-nak milyen magas árat kell fizetnie a sokéves tétovázásért.

2022. december 14. 09:48
null

A német lap hosszú cikkben foglalkozik azzal, hogy az Európai Parlamentet jelenleg sújtó korrupciós botrány miatti felzúdulás azzal fenyeget, hogy elnyom egy fontos hírt:

az EU fontos győzelmet aratott a korrupció és a jogállamiság leépítése elleni küzdelemben.

Ralf Neukirch cikkében úgy fogalmaz, a tagállamok befagyasztják a Magyarországnak járó uniós források milliárdjait a közös költségvetésből, mert a kormány túl keveset tesz az országban a korrupció elleni küzdelem érdekében.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a megszületett kompromisszum értelmében visszavonta vétóját, amellyel eddig megakadályozta az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós segélyt és a globális minimumadót. Cserébe a tagállamok 1,2 milliárd euróval csökkentették a 7,5 milliárdos zárolt összeget. Emellett jóváhagyták Magyarország helyreállítási tervét.

– fogalmazott a Spiegel szerzője, aki szerint Magyarország esete megmutatja, hogy az EU-nak milyen magas árat kell fizetnie a sokéves tétovázásért.

Ráadásul Orbán Viktor különleges eset. Senki nem élt vissza az EU-val olyan szemtelenül saját hatalmi ambíciói érdekében, mint ő”

 – közölte Neukirch.

Nyitókép: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tarpibp
2022. december 16. 10:31
Az EU most intézi a legnagyobb támadást a demokrácia alapjai ellen. Szocialista, kommunista ideológiáktól vezérelve létrehozzák a kussolj, mert odabaszunk új szovjet világot.
toyoda
2022. december 16. 05:38
Ja, és Ursival mi van? Szét fog esni a kóceráj!
pollip
2022. december 14. 16:38
Nem a saját ambíciói érdekében dolgozott, hanem a hazája érdekeiért. Azt értem, hogy ezt arrafelé nem értik.
LancelotDuLac
2022. december 14. 14:25
"Spiegel: Senki se élt vissza az EU-val olyan szemtelenül a saját hatalmi ambíciói érdekében, mint Orbán" Köszönjétek Merkelnek, aki ilyen cigányokkal bratyizott, mint Orbán és Putyin - rohadt vén ribanc!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!