Gulyás Márton korábbi platformjához érkeztek pedagógusoknak szánt adományok

2022. december 12. 12:01

A PDSZ sztrájkalapja mögött felbukkan a Humán Platform Egyesület, a noÁr-közeli Tanítanék Mozgalom honlapját ugyancsak a Platform üzemelteti, de az adatkezelésbe besegít a Bajnai-féle DatAdat is.

2022. december 12. 12:01
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

A korábban Gulyás Mártonhoz is köthető Humán Platform Egyesület számlájára érkeztek a pedagógusoknak felajánlott adományok, derül ki egy csepeli momentumos politikus Facebook-posztjából.

Dukán András (a balliberális párt Oktatás-, Tudomány- és Ifjúságpolitikai Munkacsoportjának vezetője) arra kéri követőit, adományozzanak 9500 forintot a PDSZ Oktatással a Demokráciáért Alapítvány, illetve a Molnár „noÁr” Áron-féle Tanítanék Mozgalom felhívására tavasszal létrejött sztrájkalapnak. Dukán ezt azzal indokolta, számos tanár nem teheti meg, hogy beszünteti a munkát, mert nincsenek megtakarításaik, az elmaradó órák után nem kapnak bért.

A sztrájkalapba, tehát a Gulyás által gründolt Humán Platform Egyesület számlájára több mint 40 millió forint érkezhetett be. Azt írják a támogatást igénylő űrlapon, hogy június 15-ig tizenhatmilliót vettek igénybe, fizettek ki, de a gyűjtésből további 26 millió áll rendelkezésre.

Ebből lehet igényelni a munkabeszüntetés miatt kieső munkabért, nem csak szakszervezeti tagoknak. 

Ami a részleteket illeti: a kifizetés feltétele az említett űrlap kitöltése, a levonást igazoló bérjegyzék csatolása. De, miután nem tudják, hány igénylővel kell kalkulálniuk, először havi 30 ezer forintban maximálják a kifizetéseket.

Amennyiben lehetőségeik engedik – írják a szervezők –, eltörlik a felső határt, ezáltal „mindenki megkaphatja a teljes összeget, amit a munkabeszüntetés miatt elveszített”. Akik pedig megszüntették a munkaviszonyukat, azok számára a felső határ százezer forint.

 

 

Nem mellékes, hogy a PDSZ alapítványa, a Tanítanék Mozgalom és a Humán Platform abban állapodott meg, átutalással juttatják a sztrájkoló pedagógusoknak

a támogatásokat, amik nem tartoznak az szja alá.

A HírTV csütörtökön bemutatott egy felvételt. Ezen Tordai Bence (Párbeszéd) hallható, ahogy épp telefonon egyeztet egy ismeretlen személlyel, akit ő maga a Tanítanék Mozgalom aktivistájának hisz. Tordai konkrét tanácsokkal látja el az illetőt, miként kezeljék a sajtót például a parlamenti karzaton történt akciójukat követően.

A frakcióvezető külön kitért arra, hogy a noÁr-féle mozgalom „ne pártozza össze magát”, hanem tartsa fenn a függetlenség látszatát.

De a csatorna szerint más jel is mutat arra, hogy a Tanítanék Mozgalom baloldali pártokhoz is köthető. A tömörülés honlapját a Humán Platform üzemelteti.

A platform által gyűjtött adatokat adatkezelési tájékoztatójuk szerint pedig több másik tengerentúli szervezet mellett a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdat is kezeli.

Nyitókép: YouTube (Partizán)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
100000 nácitlanított orosz katona
2023. március 25. 20:18
Kibaszott komoly szakszervezet lehet
Takagi
2022. december 12. 15:26
Nekem is ! Én sem akarok dolgozni, csak a pénzt felvenni.
olajfa1
2022. december 12. 15:24
...ÉS EZ "NEM IS KORRUPCIÓ"!!! MEG "PÉNZLOPÁS"... mert amit a libbantak csinálnak az csak törvényes lehet! Ha nem törvényes, akkor a törvény a hibás, MERT A LIBBANTAK NEM LEHETNEK HIBÁSAK!!!...
tevevanegypupu
2022. december 12. 14:55
Pedagógusok..a szocializmus alatt és a rendszerváltás óta a legócskább társulat..Kevés kivétellel..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!