A parlamentben tüntetett a Tanítanék Mozgalom

2022. december 05. 17:53

Az akció miatt megszakították az Országgyűlés munkáját.

2022. december 05. 17:53
null

Hétfőn is folytatják a demonstrációt a pedagógusok: mint arról beszámoltunk, több iskolában is tanítási szünet volt hétfőn, a fővárosi Kölcsey gimnáziumban – ahonnan első körben öt pedagógust bocsátottak el – hétfőn 11:00-ig volt tanítás, ezután a Telex híradása szerint 12:00-re a Belügyminisztérium elé mentek tiltakozni.

A Belügyminisztériumhoz vonultak a tanártüntetés résztvevői

Több iskolában is tanítási szünet volt hétfőn, a fővárosi Kölcsey gimnáziumban - ahonnan első körben öt pedagógust bocsátottak el - hétfőn 11:00-ig volt tanítás, ezután a Telex híradása szerint 12:00-re a Belügyminisztérium elé mentek tiltakozni. A Tanárok a Tanárokért Facebook-oldala szerint csütörtök óta 93 iskola összesen 929 tanára kezdett munkabeszüntetésbe válaszul az elbocsátásokra.

Hétfőn délután meg kellett szakítani a parlament munkáját, ugyanis a karzaton megjelentek a Tanítanék Mozgalom demonstrálói. Latorcai János ülésvezető az akciót rendzavarásnak minősítette és arra kérte a személyzetet, ürítsék ki a karzatot.

Törley Katalin, a mozgalom alapítója azt mondta, azért zavarták meg a munkát, mert sem a belügyminiszter, sem a miniszterelnök nem szólalt meg az oktatás témájában. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2022. december 06. 13:31
Hát tanítsatok, fiúk-lányok! De tüntettek, vonulgattok, gyerekeket indoktrináltok, sztrájkoltok, engedetlenkedtek... Tanítsatok! Magyart, matematikát, fizikát, történelmet, (mondom, történelmet, ahogy történt), földrajzot, éneket... A véleményeteket és a meggyőződéseteket pedig vigyétek a pártgyűlésre, amire jártok.
Brandon the great Negro
2022. december 06. 11:02
D I K T A T Ú R A !!! Azonnal sötétzárkába velük a Jámbor Bandi mellé..... oh, várj csak!
Valandil
2022. december 06. 10:08
Ugyanazt tudom mondani, mint évekkel ezelőtt: Tanítsatok, b+! Ne politizáljatok! És a gyerekek ideológiai nevelését ideje abbahagyni, mert Orgovány lesz belőle!
Zoltan70
2022. december 06. 09:56
Akkor tanítsatok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!