Áll a bál az olaszoknál, miután kiderült, hogy Soros beavatkozott a választásba

2022. november 02. 09:06

A magyar származású milliárdos finanszírozta a Több Európa (Piú Europa) nevű pártot, hogy ne szakítsanak a Demokrata Párttal a szeptemberi választások előtt.

2022. november 02. 09:06
null

Carlo Calenda szerint Soros György 1,5 millió euróval támogatta a Több Európa listáját, azzal a feltétellel, hogy antifasiszta koalíciót alakítanak. Az olasz politikus úgy fogalmazott, hogy a támogatás elengedhetetlen feltételé volt annak, hogy antifasiszta koalíció alakuljon –írja a La Repubblica.

 – mondta el Calenda, aki szerint Európa egyes jelöltjei Soros Györgytől közvetlen hozzájárulást kaptak a választási kampány költségeihez.

Benedetto Della Vedova állítólag még azzal is büszkélkedett, hogy több jelöltje is megkapta Soros György támogatását és azt mondta, 

A magyar származású filantróp régóta osztja és támogatja Európa-párti értékeinket és harcainkat az emberi jogok és a jogállamiság érdekében, a hozzájárulások hamarosan a törvénynek megfelelően nyilvánosságra kerülnek a választási jelentésekkel együtt.

A Több Európa politikusa kijelentette a szerződésük logikája egyértelmű volt: „az európaiság, a folytonosság Mario Draghi, volt olasz miniszterelnökkel, és a többségi választási törvény alapján a leghatékonyabb út megválasztása Matteo Salvinivel (Északi Liga) és Giorgia Melonival (Olaszország Fivérei párt) szemben”.

– mondta Soros Györgyről Benedetto Della Vedova.

A La Stampa szerdán arról írt, hogy Matteo Salvini az olasz kormány infrastruktúráért felelős minisztere a Sorostól kapott támogatások kivizsgálását követelte. 

– közölte Salvini, aki szerint ez egy rendkívül komoly helyzet.

Nyitókép: Fabrice Coffrini/AFP

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2022. november 03. 17:17
Ennek a görénynek szaros is meg véres is a keze!
Sany Xepi
2022. november 03. 17:08
Az lenne a hír, ha nem avatkozott volna be. Nekem ez nem újság és nem újdonság.
indikém
2022. november 03. 15:46
Salvini és Meloni kb olyan erővel bír mint rogán nevű bűnöző a ketrecharcban.
fatman
2022. november 03. 14:50
Csodálkoznék, ha csak másfél millió euró lett volna... Ilyen olcsón eladták magukat??? Nem hiszem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!