A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Lengyel elnök: „Nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy ki lőtte ki a rakétát”

2022. november 16. 06:27

Közben Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a nyugalom megőrzését kéri a lakosságtól, és bejelentette, hogy fokozzák a légtér megfigyelését.

2022. november 16. 06:27
null

A védelmi készültség növelése keretében Lengyelország a szövetségeseivel együttműködve megerősíti légterének megfigyelését – közölte Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerdára virradóan, a rendkívüli kormányülést követő sajtóértekezleten. Egyúttal

arra kérte az ország lakosságát, hogy őrizze meg nyugalmát.

Morawiecki emlékeztetett arra: a kelet-lengyelországi Przewodówban kedd délután robbanás történt, ennek következtében két lengyel állampolgár életét vesztette. Megerősítette azt is, hogy a robbanás miatt Varsó növeli egyes katonai alakulatok és a rendvédelmi erők készültségét. Különös figyelmet fordítanak a légtér megfigyelésére, amely „fokozott együttműködésben zajlik és fog zajlani a szövetségesekkel” – jelentette ki a kormányfő. Közölte: a történtek okainak vizsgálatához

külföldi szakemberek támogatását is kérték.    

Nincs bizonyíték

Morawiecki nyugalmuk megőrzésére szólította fel a lengyeleket, hiteles tájékoztatásra kérte a médiát, és figyelmeztetett arra, hogy a téves információk veszélyesek lehetnek. Később sajtóértekezletet tartott Andrzej Duda elnök is, aki elmondta: jelenleg „nincs semmilyen egyértelmű bizonyíték arra, ki lőtte ki a rakétát”, amely „valószínűleg orosz gyártmányú volt”.    

(MTI)

Nyitókép: AFP

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2022. november 16. 10:25
Véletlen nem egy HIMARS volt és azért nincs bizonyíték? A tüzérségi lövedékekben nincs önmegsemmisítő céltévesztés esetére, míg a rakéta fegyverekben van.
bunko_jobbos
2022. november 16. 10:12
Ez azért megnyugtatóan higgadtra sikerült. Nem annyira hülyék, mint az előző hónapokban látszott.
Dolll
2022. november 16. 10:08
Tegnap még mást mondott.
luisbathhelena
2022. november 16. 09:51
Abból h a lengyelek meg amcsik is nagyon visszafogottak lehet tudni h nem az oroszok lőttek. Mit mond a NATO? Támadjuk meg Ukrajnát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról