A román szélsőségesek most október 23-án provokálnának Úzvölgyében

2022. október 11. 19:49

A radikális román nacionalista Mihai Tîrnoveanu ismét Úzvölgyébe szervez megmozdulást.

2022. október 11. 19:49
null

Mihai Tîrnoveanu, a Nép Útja nevű szélsőségesen nacionalista egyesület vezetője, október 23-ra hívta össze követőit, hogy közösen látogassák meg az úzvölgyi katonatemetőt, hogy román pajzsként védjék ott meg az illegálisan kialakított román parcella 52 betonkeresztjét.

Mint ismert, 2019 áprilisában ugyanis a Bákó megyei Dormánfalva önkormányzata a város tulajdonává nyilvánította az első világháborús temetőt, majd egy hónap múlva saját elhatározásból román parcellát alakított ki benne, holott a temetőben sosem hantoltak el román katonákat –írja a Főtér.

A bíróság hozott már olyan ítéletet is, miszerint a betonkereszteket le kell bontani, ám ez azóta sem valósult meg. A katonatemető az elmúlt években a román szélsőségesek szakrális felvonulóhelye lett, ahol előszeretettel szidják Magyarországot és a magyarokat. 

Mindez azt jelenti, hogy Október 23-át, mely amúgy a román hadsereg napja, a nacionalisták egy olyan temetőben fogják ünnepelni, ahol egyetlen román katona sem nyugszik.

Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2022. október 12. 12:52
Hullarablók .
Grenki
2022. október 12. 05:10
Aljas, tróger, tolvaj, patkányok....Erdély magyar föld! VessZen a trianoni ALJASSÁG!
HunCsz
2022. október 11. 22:20
Azért megkérdezném ezt a bizonyos Pressmannt nagykövetet , hátha tudja ez az szivárványlelkű demokrata, hogy ki is szervezi az román lumpen prolikat. Mert a magyar proletárok felelőse a feri.
MyOp
2022. október 11. 22:03
Kicsit tehetetlennek tűnik a magyar vezetés ez ügyben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!