Molnár Áron noÁr nyílt levelet írt Pankotai Lili igazgatójának

2022. október 24. 16:31

„Ez a slam bizonyítja a jövő generációjának bátorságát.”

2022. október 24. 16:31
null

Molnár Áron noÁr a Facebookon jelentette be, hogy kiáll Pankotai Lili mellett és nyílt levelet tett közzé, melynek címzettje Nyisztor Zsolt volt, a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium igazgatója. Mint arról a mai nap folyamán már beszámoltunk, a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumba járó diáklány többek között olyanokat mondott a színpadon, hogy ők a „kibaszott jövő”.

– mondta a diáklány, aki azzal folytatta, hogy „a faszomat bele az ideológiákba”.

A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium igazgatója az iskola Facebook-oldalán tette közzé, hogy tiszteletben tartják a szabad véleménynyilvánítást, azonban elhatárolódnak a diák vasárnapi felszólalásától.

Molnár Áron szerint ő volt az, aki felkérte Pankotait arra, hogy tartsa meg előadását, szövege pedig már hat hónapja fent van a YouTube-on. 

– áll a nyílt levélben. Azzal folytatta, egy generáció „megállíthatatlanul küzd az oktatás, a pedagógusok és a saját jövőjükért”.

Ezek után burkoltan megfenyegette az intézmény vezetőjét, ugyanis kijelentette, amennyiben Pankotai Lilit retorzió éri, 

Molnár Áron azt kérdezte a igazgatótól, szimplán keresztnevén szólítva, hogy mégis milyen alapon határolódik el az iskola. 

– tette fel a kérdést.

Molnár Áron nyílt levelét azzal zárta, hogy a noÁr Mozgalom minden tagja teljes mellszélességgel kiáll Pankotai Lili mellett és mindent megtesznek, hogy be tudja fejezni a gimnáziumi tanulmányait.

– fogalmazott.

A vasárnapi tüntetésről készült videóriportunkat alább nézheti meg: 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 284 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
G.D. Somo
2022. október 26. 12:16
Szívemből sajnálom azokat a fiatalokat, akik kiálltak a színpadra üvöltözni. Annyira kilógott a lóláb a tablettekről, mobilokról, füzetekből felolvasott szövegekkel... Vajon ki írta azokat? Dobrev Klára rajongó tekintete s a kommentje: "Sokan vagyunk!" mindent elárult. Némelyik esetében esküdni mernék, még azt sem értették igazából, amit sikerült görcsösen felolvasniuk. A ciszterita kislányt megmosolyogtam, amikor sorozatosan a "faszomról" értekezett, variált árnyalatokkal. Érettségi és egyetemi felvétel előtt, egy diáknak illik változatosabb szókinccsel rendelkeznie... Soha nem éreztem a színpadról leüvöltött jelszavakról korábban, mennyire hamisan szóltak, s mennyire eröltetettknek hangzottak, mint ezen a "tüntetésen": egy eltökélt sötét mag a távoli háttérben próbálta hergelni a tömeget, de jóformán senki sem reagált reájuk. Szánalmas megmozdulás volt. A tapsikáló pedagógusok még annál is inkább... Eszembe jutott "Drága Bolgár úr", amikor néhány évvel korábban egy Kossuth-téren megrendezett fideszes tömeggyűlés hátán, az Alkotmány-utca mélyéről, egy teherautó platformjáról kísérelt meg ritmikus skandálást gerjeszteni a körülötte lófráló libsi csőcselékben: "Hadd szóljon!" Hadd szóljon!!" Senki sem vette fel a szlogent, a felkoszorúzott rádiós megszégyenülve kotródott le a mikrofon mögül...
LKJK
2022. október 26. 06:57
Kedves Lili. Ez az akciód,alpári stílusú fellépésed mindig ott lesz a neved mellett. Elkísér az életeden keresztül ha akarod ha nem. :) Valószínűleg ez volt életed legfontosabb megnyilvánulása ami meghatározza további éveidet.
LKJK
2022. október 26. 06:57
Kedves Lili. Ez az akciód,alpári stílusú fellépésed mindig ott lesz a neved mellett. Elkísér az életeden keresztül ha akarod ha nem. :) Valószínűleg ez volt életed legfontosabb megnyilvánulása ami meghatározza további éveidet.
syphax
2022. október 26. 05:36
"....Ez a slam bizonyítja a jövő generációjának bátorságát, tántoríthatatlanságát és dühét. Nem, nem a káromkodások ." .SEGGBUNKÓ, MŰVELETLEN TAHÓ VAGY NOÁR! NEM TUDOD MÉG AZT SEM: MI AZ HOGY KÁROMKODÁS? UGYANIS. EZ A KISKÚÚRVA NEM(!) KÁROMKODOTT..mondom nem(!!!) káromkodott-- ELLENBEN OCSMÁNY TRÁGÁRSÁGOKAT BÖFÖGÖTT FÖL A SZINPADON-- AMI MÉG ROSSZABB--S MÉG JÓ HOGY NEM FINGOTT BELE A MIKROFONBA---hülyeúr.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!