Osztrák képviselő vette védelmébe hazánkat: Magyarország messzemenőkig megfelel a magas demokratikus normáknak!

2022. október 13. 17:39

Martin Graf osztrák FPÖ-s politikus is felszólalt az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén, ahol kiállt Magyarország mellett. Mint ismert, ez volt az az ülés, amelyen megszavazták, hogy Magyarországot újabb eljárás alá vegyék.

2022. október 13. 17:39
null

Mint arról már beszámoltunk, a jogállamiságot és demokráciát érintő, régóta fennálló problémák miatt az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) szerdán arról határozott, hogy teljes körű ellenőrzési eljárás alá vonja Magyarországot. A közgyűlésen felszólalt többek között az osztrák Martin Graf is, aki nem állt be a hazánkat szapulók sorába.

A szabadságpárti politikus leszögezte, politikailag motiváltnak és helyenként egyoldalúan manipulatívnak tartja a jelentést, melynek egyes részei állításai szerint Orbán Viktor ellen irányulnak. Graf úgy fogalmaz, az uniós intézmények nem először alkalmazzák jobboldali kormányok ellen a nemzetközi testületeket. 

Az osztrák politikus leszögezte, hogy a kritikák többsége civil szervezetek és politikai kisebbségek véleményein és tendenciózus tudósításain, és állításain alapszik.

– jelentette ki az osztrák politikus. 

Graf azzal folytatta, hogy a magyar határtól ötven kilométerre él és számtalanszor volt már hazánkban választási megfigyelőként és elmondhatja, 

Magyarország a választások megszervezésében és a választási törvény alapján megfelel a magas demokratikus normáknak.

Arra kérte a képviselőket, a témában vegyék mércének Franciaországot vagy Angliát és akkor meg tudnak győződni az előbbi állításainak valóságtartalmáról. 

– szögezte le.

Martin Graf elmondta, a jogállamiság és az igazságszolgáltatás tekintetében hazánkban nincsenek olyan hiányosságok, melyek ne lennének meg az Európa Tanács többi tagországában. 

– zárta felszólalását az osztrák politikus. 

Kapcsolódó

Teljes körű ellenőrzési eljárás alá vonja Magyarországot az Európa Tanács
A szervezet Örményországgal és Azerbajdzsánnal egy szintre süllyesztette hazánkat. BŐVEBBEN...

A szervezet Örményországgal és Azerbajdzsánnal egy szintre süllyesztette hazánkat.

Nyitókép: HERBERT PFARRHOFER / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton84
2022. október 14. 07:07
Mintha bárki is komolyan venné az FPÖ-t, főleg az Ibiza botrány után.
Isten jobb keze
2022. október 14. 01:00
A sógornak teljesen elment az épp esze!
Lajoss
2022. október 13. 21:29
A mai,napelemes döntéshez,ezúton is gratulálok,Pártunknak és Kormányunknak!
Lajoss
2022. október 13. 21:04
Egy ember az 500-ból..SZALAGCÍMET A MANDIBAN..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!