Bogár László: Az Egyesült Államok érdeke, hogy használhatatlan legyen az Északi Áramlat

2022. október 17. 17:40

A közgazdász-gondolkodó szerint már az is nagy eredmény, hogy merényletként lehet beszélni a gázvezetékkel történtekről.

2022. október 17. 17:40
null

Bogár László közgazdász a Vasárnapnak adott interjújában kijelentette, nem tudja, ki követte el az Északi Áramlat elleni merényletet, ám az szerinte amerikai célokat szolgált, hiszen az USA érdeke, hogy használhatatlan legyen a gázvezeték. Állítása szerint a háború körüli beszédtér széttöredezett,

így számos alapvető kérdésre nem tudunk biztos válaszokat adni, csak az ellentmondások sorozatával találkozunk.

Bogár László szerint egyetlen adekvát narratíva sincs a háború és véleménye szerint már az is nagy dolog, hogy elismerték, valóban merénylet állt a szivárgás mögött. 

– jelentette ki.

A közgazdász szerint sokan az oroszokat vádolják meg, de érdemes megvizsgálni az amerikai külügyminiszter, Antony Blinken szavait is, aki korábban nagyszerű lehetőségnek nevezte a merénylet lehetőségét. Bogár László idézte az amerikai diplomatát, aki az oroszokat gyanúsítja a vezeték támadásával, 

holott a használhatatlanná tett vezeték-rendszer éppen az Amerikai Egyesült Államok érdekeit szolgálják, nem pedig Oroszországét.

Kijelentette, az Északi Áramlat-2 létrehozásának megakadályozása ugyanis mindig is az amerikai stratégiai célok között szerepelt. Bogár László elmondta, az Amerikai Egyesült Államoknak alapvető stratégiai érdeke az, hogy mindent megtegyen annak érdekében, hogy a német és orosz birodalmat egymástól elválassza. Mindezt Amerika nem azért teszi, mert gonosz, hanem azért, mert az érdekei ezt diktálják.

– fogalmazott.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2022. október 18. 11:29
Ezek szerint a mi barátunk . Rabszolgaként tekint le ránk ! Olyan jó , hogy van egy ilyen barátunk !
Fila2020
2022. október 18. 07:02
A vizsgálat lezárult. Ezek szerint ismert, hogy ki, hogyan tette tönkre a vezetékeket, mert ha nem, akkor a vizsgálatot nem zárták volna le. Mivel nem teszik közzé, amit tudnak, ezért alapos a gyanú, hogy az USA - nak köze van a terror cselekményhez.
Európai téridő
2022. október 18. 06:23
A "semleges" Svédország persze Hitlernek szállította a kiváló svéd acélt, hogy megússza a megszállást. Most is hasonló okok miatt parázva kérelmezte a NATO-tagságot, amelyet mentsvárnak vél. De téved. Jobban tenné, ha most a s&ggén maradna, akárcsak a finnek, akik elherdálnák az ő, még 1949-ben Sztálin által jóváhagyott semlegességüket. Horn Gyula hülyelvtársnak pedig még az emlékének is elefes, amiért minket beléptetett bbe a katonai szervezetbe, remélvén, hog akkor nem kell fejleszteni a honvédséget és az arzenált jól eladta fekáliárt és urináért.
Kivűlálló
2022. október 17. 22:23
"Bogár László: Az Egyesült Államok érdeke, hogy használhatatlan legyen az Északi Áramlat" Ezt a hülye is tudja (tudta) Lacibácsi! Valami olyasmivel álljon elő legyen szíves, ami az újdonság erejével hat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!