Ismét magyarázkodnia kell Tánczos Barnának a székely himnusz miatt

2022. szeptember 20. 13:57

Dan Tanasă román képviselőnek nem tetszett, hogy a miniszter térdelve énekelte el a székely himnuszt a csíki hokisokkal együtt.

2022. szeptember 20. 13:57
null

Ismét a román sportsajtó kereszttüzébe került a csíki hokicsapat és Tánczos Barna miniszter. Dan Tanasă, az  AUR parlamenti képviselője hétfőn szúrta ki, hogy Tánczos szombaton a Csíkszeredai Sportklub meccsén járt, a mérkőzés végén a tárcavezető a játékosokkal együtt, térdelve énekelte végig a székely himnuszt a szurkolók előtt – számolt be a Foter.ro.

Tánczos Barna most sem hagyta szó nélkül a sportsajtó támadásait. Elmagyarázta, hogy

Az éneklésről pedig azt mondta: régi hagyomány a csíkiaknál, hogy a meccs végén elhangzik a székely himnusz is, amit a játékosok letérdelve, a szurkolókkal közösen énekelnek el – ismertette a miniszter.

Nem először támadta be Tanasă Tánczost

A Foter.ro felidézte, hogy Dan Tanasă májusban azon is „kiakadt”, hogy a szlovéniai divízió I/A jelű világbajnokságon, a román-magyar összecsapáson a miniszter a magyar válogatott szurkolói között követte a mérkőzést a csíkszeredai jégkorongcsapat mezében.

Nyitókép: Tánczos Barna Facebook-oldala

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patapata
2022. szeptember 20. 17:51
Gondlom azért nem szólal fel, ha egy Olaszországban élő, vagy ne adj Isten magyarországi nemzettársa elénekli a román himnuszt. Elég lenne ennyit mondani annak a sötét alaknak.
56október
2022. szeptember 20. 16:15
Térdelünk/állunk, éneklünk/nem éneklünk - ezek mindenhogy belénk kötnek. De mindenhogy be is kaphatják!
Ata
2022. szeptember 20. 14:59
Amúgy a székely himnuszt állva énekeltük a csapattal együtt, kár ilyen pontatlanul írnia a Főtér.ro-nak. Ilyeneket tudnak írni csak, ha már a kincses városban még csak a magyar többség alatt játszottak igazi jégkorongot. A térdelés a helyi B-középnek szólt, egy koreográfia része: https://www.facebook.com/gilics/videos/527406199386327/
Tikkadt Szöcske
2022. szeptember 20. 14:57
Én csak azt kívánom ennek a Dan Tanasa AUR ( magyarul arany ) képviselőnek, amit ő kíván a romániai magyarságnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!