Meghalt az orosz Lukoil elnöke, miután rejtélyesen kiesett a kórház ablakából

2022. szeptember 01. 10:56

A Lukoil részéről semmilyen kommentár nem elérhető.

2022. szeptember 01. 10:56
null

Ravil Maganov, a második legnagyobb orosz olajtermelő, a Lukoil elnöke csütörtökön meghalt, miután kiesett egy moszkvai kórház ablakából – közölte a Reutersnek egy, a helyzetet jól ismerő forrás. Egyes orosz médiumok szintén meg nem nevezett forrásokra hivatkozva számoltak be a 67 éves Maganov haláláról. Nem ismeretes, hogy öngyilkosság vagy épp idegenkezűség esete áll-e fent.

A Lukoil részéről semmilyen kommentár nem elérhető.

Maganov 1993 óta dolgozott a Lukoilnál, nem sokkal a vállalat megalakulása után, és felügyelte a finomítást, a termelést és a feltárást, majd 2020-ban lett a vállalat elnöke. Testvére, Nail a közepes méretű orosz olajtermelő Tatneft vezetője.

Ravil Maganov a Lukoil egyik alapítójának, Vagit Alekperovnak közeli munkatársa volt.

Alekperov, egykori szovjet olajminiszter-helyettes áprilisban lemondott a Lukoil elnöki tisztségéről, egy héttel azután, hogy Nagy-Britannia az ukrajnai orosz katonai akciók miatti szankciók részeként vagyonbefagyasztást és utazási tilalmat rendelt el ellene.

Nyitókép: Kenzo Tribouillard / AFP

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orbanophyl
2022. szeptember 02. 09:30
Nem érdemes kórházba menni, a legtöbb haláleset ott következik be. Hasonlóan óvakodni illik bárminemű sport tevékenységtől, hiszen gondoljunk bele, annak még külön kórháza is van.
orygabor
2022. szeptember 02. 09:10
Akit kilöknek az kiesik, a tudósítás tényszerű.
brekker
2022. szeptember 01. 17:33
Egyen mindenki reggelire zabkását cukor nélkül, és figyeljen oda az egészségére!
brekker
2022. szeptember 01. 17:27
Ősi magyar paraszti bölcsesség: Kórházba mész, meghalsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!