Sírjatok libsik!

2022. augusztus 17. 19:02

6,5 százalékos a II. negyedéves GDP-növekedés.

2022. augusztus 17. 19:02
null
Kontra

„Tombolnak, fanyalognak, mert minden nehézség ellenére (háború, az infláció, kamatemelések, energiaválság, aszály) ismét kiváló eredményről számolhat be a magyar gazdaság a II. félévben! Voltaképpen a GDP nem is mutatja be hűen egy gazdaság teljesítményét, már megint egyre alacsonyabb a bázis, és különben is, megint összeomlott a forint...

444.hu: 6,5 százalékos a GDP-növekedés, lassul a tempó.
HVG.hu: Az osztogatás és a benzinroham lökött egy nagyot a magyar GDP-n. Sok későbbre várható rossz hatás még nem mutatkozott meg június végéig.
Telex.hu: A bővülés lassabb, mint az előző két negyedévben volt, és még rosszabb idők jöhetnek.
24.hu: 6,5 százalékos GDP növekedést becsült a KSH

Az igazság: A várakozásokat felülmúlva nőtt a hazai GDP – a Mandiner interjúja szerint az elemzői várakozásokat felülmúlva, de a Takarékbank és a Bankholding várakozásához (6,2 százalék) közeli mértékben, 6,5 százalékkal nőtt a hazai GDP a második negyedévben, míg 1,1 százalékkal bővült az első negyedévhez képest.

Ami még »na, ugyé«-bb: a magyar gazdasági teljesítmény változása tehát a második negyedévben is jobban alakult az uniós átlagnál, amely negyedéves alapon 0,6, míg éves alapon 4,0 százalékot tett ki az előzetes becslések szerint. A mai adat alapján tehát a magyar gazdaságot a recesszió a második negyedévben sem érte el, sőt érdemben bővülni tudott, a vállalkozások egyelőre tudtak alkalmazkodni a kedvezőtlenebb külső körülményekhez, azon belül is elsősorban a háború gazdasági hatásaihoz. Külön öröm, hogy az ipar, és azon belül különösen az élelmiszer- és italgyártás, illetve a villamos berendezések gyártása, a piaci szolgáltatások közül pedig főként a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás, valamint a szállítás, raktározás bővülése volt jelentős. Értjük: jól élnek az emberek!

Persze értjük, hogy rengeteg a baljós árny és a fenyegetés, de talán ennek lehetne örülni. Az államcsőd, pokol, összeomlás egyelőre elnapolva, de a független ellenzéki média természetesen továbbra is készen áll, hogy végre valami számukra kedvesről is beszámolhassanak.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 192 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. augusztus 18. 19:07
Infláció..forint árfolyam..eladósodottság..hú,mekkora boldogság..
Bástyaelvtárs
2022. augusztus 18. 16:50
Bki , mandiner Sirjatok, libsik? Es ez a szart kepesek vagytok megjelentetni? Eddig is láttuk, h lementetek kutyába, de hogy en yire az alján vagytok azt még én se hittem. Ez már nem az a mandiner amit megismertünk anno. A színvonal a 888 szintjére züllött. Raadasul attol all a faszotok hogy 6,5%-os lett a novekedés? Es? E körül szamolt mindenki. Es tudod mit nem írt meg a troll? Hogy a 3. Negyedévben 0,5-0,6%-os novekedésre számitanak a piacok. Ugyanezek az elemzők akik ezt a számot várták most, basszátok meg :))) A ft pedig nem megint összeomlott, ha em folyamatosan kurva szar állapotban van. 400 ft az euro honapok óta.
Namond
2022. augusztus 18. 10:30
A 6,5 százalékos a II. negyedéves GDP-növekedés, azt jelenti, hogy a második negyedéves termelés volumene (mennyisége) 7-8 %-al csökkent. Tekintettel a hatósági árazás miatt csak a 10-14 % körüli KSH inflációra és a GDP képletére. GDP = (kenyér mennyisége x kenyér ára + autók mennyisége x autók ára - importált Chivas Regal mennyisége x egységára). db x Ft/db = Ft
Farkas Piroska
2022. augusztus 18. 09:44
A progresszív hvg.hu is megírta, azért nőtt a GDP, mert 1, pénzszórás volt a választás előtt, 2, az emberek nyakló nélkül veszik az olcsó benzint. Ez a libsi újságírás csúcsteljesítménye!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!