Valótlanságot állított a HVG, cáfolt az érintett cég

2022. augusztus 04. 14:52

Közleményben reagált a Waberer’s International Nyrt.

2022. augusztus 04. 14:52
null

A HVG „Magyar Posta: Tiborcz és Tasnádi bukkant fel a színen” címmel adott közre egy cikket amiben beszámoltak arról, hogy a csomagszállítási feladatokat átveszi a korábbi partner BHS Trans-tól a Waberer’s International Nyrt., a pénzszállítás pedig a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-hez kerül.

Úgy tűnik, hogy ez nem pont így történt...

A Waberer's Csoport közleményben reagált a HVG állításaira. Tisztázták, hogy bár a cég kereskedelmi kapcsolatban áll a Magyar Postával, de a cikkben megjelentekkel ellentétben nem aktívak a csomagszállítás szolgáltatási területen és nem is nyert el ilyen jellegű feladatot a Magyar Postától.

Egyedül csak annyi történt, hogy a Waberer's egy szándéknyilatkozatot írt alá a Postával egy közös vállalat létrehozásáról

raktárlogisztikai ún. fullfilment szolgáltatási igények kielégítésére. A közös vállalat alapításához kapcsolódó jogi és üzleti modellezési munkák jelenleg is zajlanak.

A Waberer's International Nyrt. közleményét teljes egészében, módosítások nélkül közöljük:

A WABERER’S INTERNATIONAL Nyrt. (a továbbiakban: Waberer’s vagy Társaság) ezúton kíván reagálni a 2022. augusztus 3. napján a hvg.hu felületen (https://hvg.hu/kkv/20220803_Magyar_Posta_a_csomagokat_most_mar_Tiborcz_a_penzt_Tasnadi_szallitja) a Magyar Posta-val kapcsolatos együttműködésre vonatkozóan megjelent cikkben szereplő valótlan állításokra:

A Waberer’s Cégcsoport hosszú évek óta kereskedelmi kapcsolatban áll a Magyar Posta Zrt-vel és ennek keretében 2010 óta átlátható tendereztetési folyamat eredményeként - más versenytársak mellett –kiválasztott alvállalkozója a Magyar Postának a gerinchálózat kiszolgálásában. A WABERER’S INTERNATIONAL Nyrt. és az általa irányított cégcsoport tagok a cikkben megjelentekkel ellentétben nem aktívak a csomagszállítás szolgáltatási területen és nem is nyert el ilyen jellegű feladatot a Magyar Posta Zrt-től. Ahogy a korábbi tőzsdei közleményünkben is megjelent, a WABERER’S INTERNATIONAL Nyrt. a Magyar Posta Zrt-vel szándéknyilatkozatot írt alá egy közös vállalat létrehozásáról raktárlogisztikai ún. fullfilment szolgáltatási igények kielégítésére. A közös vállalat alapításához kapcsolódó jogi és üzleti modellezési munkák jelenleg is zajlanak.

A Waberer’s Cégcsoport, mint Európa egyik vezető logisztikai vállalata több ezer ügyfelét a szükséges szakértelemmel és a feladat ellátásához illeszkedő infrastruktúrával szolgálja ki magas színvonalon. Vállalatunk több évtizedes tapasztalattal rendelkezik raktárlogisztikai és ezen belül e-commerce szolgáltatások nyújtásában ügyfeleink megelégedésére. A létrehozandó közös vállalat úgy tudja hasznosítani a két vállalat egymást kiegészítő kompetenciáit, hogy a Magyar Posta Zrt., illetve a Waberer’s International Nyrt. mint tulajdonosok számára is jelentős értéket teremt.

A Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Equity Zrt. 2022. július 1-jén jelentette be az MHB Optimum Zrt-vel kötött adásvételi szerződés létrejöttét és ennek révén – a szükséges engedélyek beszerzése feltételével - a WABERER’S INTERNATIONAL Nyrt-ben való közvetett 21%-os részesedésszerzését. Az említett tranzakció hatósági engedélyeztetése még nem zárult le. A Waberer’s stratégiai döntéseire és üzletmenetére az említett részvényesnek nincs befolyása, a cégcsoport irányításáért az igazgatóság és a menedzsment felel.

A WABERER’S megvizsgálja a cikkben megjelentekkel kapcsolatban a lehetséges jogi lépéseket.

Nyitókép: HVG Facebook-oldala 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2022. augusztus 05. 06:44
ÁVHVG?
Carcess
2022. augusztus 05. 06:25
és a waberer's baloldali bekötésű cég hiába hoznák össze Tiborcz és stb. körökkel
olajfa1
2022. augusztus 04. 20:38
A HVG kb 20-30 éve olvashatatlan!...
tetx
2022. augusztus 04. 19:40
A Nap reggel felkel, a szarlibsik meg hazudoznak, ez a világ rendje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!