Energiaválság: öt-tíz „nehéz télről” beszél egész Európában a belga miniszterelnök

2022. augusztus 23. 14:08

Alexander De Croo borúlátó Európa jövőjével kapcsolatban.

2022. augusztus 23. 14:08
null

Alexander De Croo belga miniszterelnök augusztus 22-én egy kikötőjébe tervezett látogatása során arra figyelmeztetett, hogy az országának hosszú távú gazdasági nehézségekkel kell szembenéznie a háború miatt kialakult enerigaválság miatt.

Bár De Croo megerősítette meggyőződését, hogy Belgium túljut a nehézségeken, a beszédének elején nem volt túl optimista:

– mondta a sajtónak az ICO Terminals kikötőkezelő vállalatnál tartott találkozóján.

A szervezet vezetője, Hans Maertens csatlakozott a miniszterelnök véleményéhez, és „súlyos felhőkről beszélt a flamand gazdaság felett”, amelyek sok vállalkozást terhelnek.

„Figyelemmel kísérjük a helyzetet, de világosan kell látnunk: a következő hónapok nehezek lesznek, a következő tél is nehéz lesz. A legjobbakban reménykedve kell majd kilábalnunk belőle, miközben fel kell készülnünk a legrosszabbra. És ha a helyzet végül jobbnak bizonyul a vártnál, akkor is hasznos volt felkészülni” – mondta De Croo a sajtónak.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LKJK
2022. augusztus 23. 22:59
Mesterséges válság, épp úgy ,ahogy a Covid ,mint járvány
Teréz A Piréz
2022. augusztus 23. 18:13
Az egész hülye EU-ról egy Bud Spencer film verekedős jelenete jut eszembe, ahogy házhoz mennek a pofonokért, és biztos ami biztos, a saját fejükön verik szét a vodkásüveget is egy szúrós pillanatás után.
Böszme
2022. augusztus 23. 17:54
HUXIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
néhai Ch.Pilot
2022. augusztus 23. 17:16
5-10 nehéz tél. Ez pasi nincs észnél! Mennyire szeretheti ez a népét, b+! Ha már a jóslásoknál tartunk, azt mondja meg De Croo elvtárs, hogy HÁNY HALÁLOS ÁLDOZATTAL számolnak ez alatt az 5-10 nehéz tél alatt? Tuti, hogy van erre is becslés, csak nem merik közzé tenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!