Buszbaleset történt Horvátországban, tizenkét ember meghalt

2022. augusztus 06. 11:47

Az utasok a dél-boszniai Medzsugorjéba, egy római katolikus kegyhelyre utaztak.

2022. augusztus 06. 11:47
null

Tizenkét ember meghalt, 31 megsérült, amikor szombaton kora reggel az északnyugat-horvátországi Varazdin közelében egy vallási zarándokokkal teli lengyel autóbusz lecsúszott az útról és balesetet szenvedett, írja az Index.

A sérültek közül 18-an súlyos állapotban vannak. A busz Magyarország irányából érkezett Horvátországba, a baleset körülményei még tisztázatlanok.

„Szörnyű volt. Mintha horrorfilmet néznék. Az ablakon kellett kihúznunk a halottakat, több mint tíz volt belőlük.

Az egyik sofőr kirepült a szélvédőn keresztül, a másik pedig a buszban volt. Mióta tűzoltó vagyok, ilyet még nem láttam, pedig már 60 éves vagyok”

− mondta el a Jutarnji Listnek Ivan Ivančan, a helyi tűzoltóság parancsnoka, akinek négy tűzoltóból és négy járműből álló csapata az elsők között érkezett a baleset helyszínére.

Az utasok a dél-boszniai Medzsugorjéba, egy római katolikus kegyhelyre utaztak − mondta Davor Bozinovic horvát belügyminiszter újságíróknak.

Nyitókép: AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trombitás Keresztély
2022. augusztus 06. 23:13
A tragédia szörnyű, de ha vallásos lennék, elgondolkodnék, hogyan is működik ez az isteni gondviselés és mindenhatóság.
Hajnóczi Kristóf
2022. augusztus 06. 16:06
Mandi! Más portálokon az ilyen híreket nem lehet kommentelni!
Csakislovacska
2022. augusztus 06. 13:33
Le kell lassulnunk. Éjszaka aludni kell. Alkalmazkodni kell hideghez,meleghez. Teremtésbarát,életbarát,ebből következően emberbarát életet kell élni. Úgy hullamak az emberek az utakon mint a legyek. Nem baj,hadd szóljon? Ez a halál kultúrája amiban élnünk kell most. Változás!!!
Bika57
2022. augusztus 06. 13:19
A prájdosok buszát nem tudja ilyen érni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!