Tusványos: egy román képviselő arra kérte Orbánt, „hagyjon fel a Nagy-Magyarországról szóló mesékkel”

2022. július 21. 08:29

Daniel Gheorghe szerint olyan körülmények között látogat Tusnádfürdőre a miniszterelnök, amikor „Budapest megpróbál visszatáncolni az euroatlanti zónába".

2022. július 21. 08:29
null

A román Adevarul című lap közölte Daniel Gheorghe román képviselő nyilatkozatát, amelyben a politikus óvatosságra intette a Tusnádfürdőre látogató Orbán Viktort. A kormányzó Nemzeti Liberális Párt politikusa azt mondta, Orbán akkor megy Tusnádra, amikor Budapest „megpróbál visszatáncolni az euroatlanti zónába a kudarcos Moszkva-Peking-tengelyről”.

 

Tartózkodjon a nacionalista beszédtől, amellyel a múltban megfertőzte a magyar fiatalokat”

– követelte Gheorghe, aki egyben felszólította Orbánt, hagyjon fel a Nagy-Magyarországról szóló „mesékkel” és mutasson több tiszteletet a román hatóságok és a román nép iránt.

A két nemzetnek szüksége van egymásra. Magyarországnak kell a román gáz az energetikai biztonságához és egy szövetséges Brüsszelben, Romániának kell Magyarország támogatása olyan ügyekben, mint a schengeni csatlakozás és az OECD-csatlakozás”

– állapította meg a román képviselő, majd azzal folytatta, hogy Orbán Viktornak hagynia kell a szükségtelen provokációkat, amelyek eddig nem engedték, hogy a kétoldalú kapcsolatok a lehetséges maximumra fejlődjenek.

Forrás: Adevarul

Fotó: Alex Nicodim / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2022. július 22. 10:28
Akkor: a gázotok nem fog kelleni, a Schengenre még vártok egy kicsit.
Saksafar
2022. július 22. 09:24
Több tiszteleletet akartok? Akkor a minimum az, hogy bevalljátok, hogy Erdély mindig is magyar terület volt, soha a büdös életben nem tartozott Romániához és nem is románok lakták. Pont tőletek persze hülyeség ilyet kérni, egy annyira becsületes néptől, amelyik a történelme során eddig még minden szövetségesét elárulta. Ez pedig tény.
Orbánista Gyurcsányfan
2022. július 22. 07:35
Vinnyognak már a trianonsérült elmebetegek?
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. július 21. 22:45
Te mocskos román, te megtagadnád a múltad?! Miénk volt, miénk is lesz! Minden magyar szívében ott egy tüske trianon tüskéje! Kifogjuk tépni, ha nem is élem meg, de tudom! Mi földünk lesz az ami a miénk volt!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik