Szlovák lap: Magyarország az energiaárakban beéri Szlovákiát

2022. július 21. 08:47

Budapest tavaly maximalizálta az üzemanyagok és az alapvető élelmiszerek árát, de a piacokon a nyersanyagok árai tovább nőttek.

2022. július 21. 08:47
null

A Hospodárske noviny szlovák lap cikkében úgy fogalmaz, hogy a már a magyar kormány is elismerte, fenntarthatatlan a helyzet, úgyhogy a magyarok mostantól többet fognak fizetni az energiáért. A lap felhozza, hogy Orbán a szankciókkal kapcsolatban múlt héten azt mondta, először azt hitte, azzal csak lábon lőtte magát Európa, de most már világos, hogy az európai gazdaság tüdőlövést adott le magának és levegőért kapkod. 

 

A szankciók Ukrajnának nem segítenek, rosszak azonban az európai gazdaságnak és ha ez így megy tovább, meg is ölik”

– idézik a magyar kormányfőt.

A szlovák lap szerint az energiaárak egyre jelentősebb hatással vannak a magyar gazdaságra is, nem hiába hirdetett energetikai veszélyhelyzetet a kormány. Kiemelik, hogy a rendkívüli helyzet miatt a rezsiárak csak az átlagfogyasztásig lesznek csökkentve, afelett piaci árat kell fizetni. 

Kiemelt kép: Stefan Sauer/MTI

 

 

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. július 21. 13:49
Szlovák csicskák...
Gèbi
2022. július 21. 13:32
"A szankciók Ukrajnának nem segítenek, rosszak azonban az európai gazdaságnak és ha ez így megy tovább, meg is ölik” Nagy ívben teszek rá, hogy ki mondta ezt, a lényeg hogy igazat mondott.
TAVIROZSA
2022. július 21. 13:04
Ez a cikk hogyan és miért került a Mandira? Kattintás vadászat?
Reszelő Aladár
2022. július 21. 12:37
Holnap meg majd leírják, hogy úgy bukott meg a rezsicsökkentés áram része, hogy az eddig 10 Eurocent helyett most majd 18-at kell fizetni, ami még mindig nem 67 mint náluk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!