Ellenzéki belharc: nem tud tovább együtt dolgozni a DK-s a „civil” polgármesterrel

2022. július 04. 15:32

Jószai Attila, Szigetszentmiklós DK-s alpolgármestere közleményében nyomatékosította, hogy lemondásával kívánja kifejezni, teljesen elhatárolódik a polgármestertől.

2022. július 04. 15:32
null

Jószai Attila hétfőn reggel írásban is benyújtotta, hogy lemond alpolgármesteri pozíciójáról – írja a 24.hu. Állítása szerint megromlott a viszonya a szintén ellenzéki polgármesterrel, fő indoknak azt jelölte meg, hogy így kíván teljesen elhatárolódni Nagy Jánostól „mind erkölcsileg, mind pedig az ellenzéki összefogás politikusaként”.

„A közös választási programunkkal ellentétes döntések, olyan cégek előnyhöz juttatása, melyek vezetői a polgármesterrel személyes kapcsolatot tartanak fenn, a szigorú beszerzési szabályzat elutasítása és a korábbi Fidesz-vezetés alatt a városi közszolgáltató cégnél zajló, törvénysértések gyanúját feltáró beadvány érdemi vizsgálatának elmulasztása vállalhatatlan minden változást kívánó ellenzéki politikus számára” – írja a politikus Facebook-oldalán.

Szigetszentmiklós polgármestere amúgy korábban már menesztette Jószait, tavaly év elején a rendkívüli jogrendet kihasználva egyszemélyben döntött erről,

szerinte menesztése azért történt, mert felesége, Jószai Teodóra pár nappal azelőtt jelentette be indulási szándékát az előválasztáson és Nagy így akarta gyengíteni az alpolgármester feleségét, aki ellen amúgy pont a polgármester mérkőzött meg. 

Az akkori menesztés jogszerűtlenségét azóta a Pest Megyei Kormányhivatal elismerte, a képviselő-testület pedig visszahelyezte Jószai Attilát pozíciójába, elmaradt díjazását pedig megszavazta.

Kiemelt kép: Facebook

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kortárs
2022. július 04. 17:46
A DK-sok mind hungarofób komcsicsaládok tagjai! Nem akarnak dolgozni, hát politizálnak... :)
zakar zoltán béla
2022. július 04. 16:47
távúszás
llnnhegyi
2022. július 04. 16:38
A DK felelőtlen volt mindig. A zűrt a bajt imádja,ha nincsenek hatalmon. Szarrágó DK! Az Apró-klán utasítása alapján.
Nehidd El
2022. július 04. 16:08
Létezik bárki, aki nem azt kívánja, hogy bárcsak ilyen nagyszerű államférfiak irányítanák hazánk védekezését, ill. felkészülését a poszt-ukrán politikai helyzetre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!