Egy ellenzéki párt sem szavazta meg korábban a KATA-s adózás bevezetését

2022. július 12. 13:30

A jegyzőkönyv szerint a kisvállalkozókért most küzdő ellenzékiek nem szavazták meg 2012-ben, hogy létrejöjjön ez a fajta adózási forma.

2022. július 12. 13:30
null

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Facebook-oldalán osztotta meg, hogy tíz évvel ezelőtt, mikor az Országgyűlés szavazott a KATA adónem bevezetéséről, akkor csak a kormánypártok támogatták azt, miközben jelenleg a baloldali pártok egymást taposva próbálnak meg kiállni a kisvállalkozók mellett. 

Kétszínűek: 2012-ben egyetlen egy ellenzéki párt sem támogatta a KATA létrehozását!

– írta a politológus, aki bejegyzéséhez csatolta a jegyzőkönyvet is:

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. július 12. 22:15
Na kezdődik a visszamutogatás xDDDDDDDDDDDDDDD A fidesz anno leszavazta a 13 havi nyugdíjat! vagy Nem szabad megengedni, hogy Magyarországot a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék - jelentette ki Orbán Viktor. "Mi az ajtót a nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a Szovjetuniónak és a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk, és azt üzenjünk a jövőnek, hogy ne engedjék, hogy visszamásszanak az ablakon" - fogalmazott. "Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik" - mondta Orbán Viktor.
PPK
2022. július 12. 19:18
És? Van ennek most jentősége? Nagy hiba volt a Kata megszüntetése, az adóév középén
PPK
2022. július 12. 19:17
És? Van ennek most jentősége? Nagy hiba volt a Kata megszüntetése, az adóév középén
Szerintem
2022. július 12. 19:10
Ha valóban KATA-sok állnának össze tüntetni az más lenne, de ez nem hiteles. Olyan politikusok vezetik a tüntetést, akik drasztikus adóemeléseket akarnak. SZJA emelést, sávosan, de a legalacsonyabb kulcsot is a jelenleginél magasabbra, megduplázni a céges adókat, klímaadókat bevezetni kocsira, házra, lakásra, plusz a gáz, az olaj elzárása. Ezekhez képest lepkefing a KATA változása. Eleve ellenezték is a KATA-t a bevezetésekor és meg se szavazták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!