Egy tibeti népmese miatt bírságolta meg a Kossuth Rádiót a Médiatanács

2022. július 01. 13:30

Az indoklás szerint a történet annyi halált és erőszakot tartalmazott, hogy az káros lehet a gyerekek személyiségfejlődésére.

2022. július 01. 13:30
null

Egy tibeti népmese miatt kétszázezer forintra bírságolta meg a Kossuth Rádiót a Médiatanács – írta a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleménye.

Az indoklás szerint a közrádióban sugárzott, a Kéklótusz apáca kalandjai című tibeti népmese erőszakos jelenetei szorongást válthatnak ki a gyermekekből. Mint írták, a mesét kora este, gyerekeknek szóló felvezetéssel, 12 éven aluliak számára nem ajánlott minősítéssel sugározta a rádió még április 8-án.

A történet túl sok halált és erőszakot tartalmazott

Ezzel kapcsolatban a Médiatanács vizsgálata megállapította:

a történet annyi halált és erőszakot tartalmazott, hogy az káros lehet a gyerekek személyiségfejlődésére,

ezért a médiaszolgáltatónak a műsorszámot 16 éven aluliak számára nem ajánlott korhatári kategóriába kellett volna sorolnia és 21 óra után sugároznia.

„Az eset a kiskorúak kiemelt védelmére tekintettel súlyos jogsértésnek minősül. A Médiatanács 200 ezer forintos bírságot rótt ki a közrádió médiaszolgáltatójára, amit a jogsértés ismételtsége miatt kiegészített a vezető tisztségviselőnek szóló 50 ezer forintos bírsággal” – olvasható a közleményben.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2022. július 02. 15:32
Röhej. Föl kellene állitani a Mádiatanácsot Kiröhögő Tanácsot. De egy Seggberúgó Tanács is aktuális lehet: akik hülyék, azoknak legalább a segge fájjon. Ha már agyuk nincs.
foldizs
2022. július 02. 10:54
Mivel a tibetiek hisznek a lélekvándorlásban, ott a halál gyakorlatilag a jellemfejlődés része.
budapesti
2022. július 02. 04:41
A mese kapcsán: a kereszténység és a buddhizmus viszonyáról látható néhány gondolat itt http://keresztenyszocialis.blogspot.com/2022/01/keresztenyseg-es-buddhizmus-kovacs.html?view=magazine és itt http://keresztenyszocialis.blogspot.com/2021/11/keresztenyseg-vagy-hinduizmus-vagy.html?view=magazine Ha valakit érdekel.
krampus
2022. július 02. 02:00
A buzifesztet mikor tiltjak be?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!