Menczer Tamás: Békére van szükségünk

2022. július 09. 16:11

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a veszélyek korának nevezte a mostani időszakot.

2022. július 09. 16:11
null

A háborúra az egyetlen megoldás a béke – mondta Menczer Tamás Horvátországban, a 15. Dubrovniki Nemzetközi Biztonságpolitikai Fórumon, ahol panelbeszélgetésben vett részt Ivan Korcok szlovák külügyminiszterrel és Nina Obuljen-Korzinek horvát kulturális és médiaügyi miniszterrel.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint az államtitkár arról beszélt, hogy a Magyarország szomszédságában zajló háború biztonsági, gazdasági és energetikai kihívást jelent.

„A háború mellett harcolnunk kell az illegális bevándorlás ellen is”

„A veszélyek korában a háború mellett harcolnunk kell az illegális bevándorlás ellen is” – mondta Menczer Tamás, majd hozzátette, hogy egy héttel ezelőtt a magyar határkerítés szerbiai oldalán bevándorlókból álló csoportok éles lőfegyverrel támadtak egymásra és többeket meggyilkoltak. Ezek a bevándorlókból álló csoportok emberkereskedelemmel foglalkoznak, útvonalakért és területekért harcolnak – emlékeztetett az államtitkár.

Az Ukrajnában zajló háború élelmiszerellátási problémákat okozhat Európa szomszédságában,

ez a válság pedig újabb migrációs hullámokat indíthat el.

A kihívásokra és a veszélyekre az egyetlen megoldás a béke, így békére van szükségünk – mondta Menczer Tamás.

Nyitókép: MTI/KKM

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. július 10. 09:30
Ezt kell elmondani minden fórumon. Kicsit uncsi lesz, de ezt kell képviselni. Ha pedig majd egyszer nyugvás lesz, akkor egy Mi megmondtuk kártyát is felhúzhatunk.
Pelso j.
2022. július 09. 17:56
Béke lesz, hát hívjátok fel ruszki havert, hogy fejezze be a háborúzást és vonuljon ki.
boronafal
2022. július 09. 17:49
A háború megoldása a béke. Tamás nagyon okos srác. Mindannyiunk érdekében jobb lenne, ha kicsit nívósabb politikusaink lennének.
KamuGeli
2022. július 09. 16:56
Akarhatunk mi békét, ha a kedves, békés, aranyos amerikai és angol barátaink háborút akarnak mindenképp. Nyújtják, amíg tudják, szerencsétlen ukránok meg pusztulnak tömegesen. Szörnyű az egész, az USA pedig a szokásos módon végzi a dolgát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!