Íme Orbán Viktor válaszlevele Hegedüs Zsuzsának!

2022. július 26. 15:22

„Az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi” – írta a miniszterelnök a posztjáról lemondott tanácsadójának a Mandiner birtokába került levelében.

2022. július 26. 15:22
null

„Te sem gondolhatod komolyan, hogy húsz év közös munka után rasszizmussal vádolj engem. Te tudod a legjobban, hogy Magyarországon az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi” – írta Orbán Viktor miniszterelnök Hegedüs Zsuzsának írt, lapunk birtokába került levelében.

Megírtuk: Kis János SZDSZ-alapító exfelesége Orbán „tiszta náci szövege” miatt beadta a lemondását. Ezzel a miniszterelnök tusványosi beszédére utalt. Hegedüs Zsuzsa lemondásáig a társadalmi felzárkóztatási programokért felelős tanácsadó, miniszterelnöki biztos volt – hosszú évek óta, több Orbán-kormányban is ellátta ezt a posztot, ráadásul évtizedes ismeretség, sőt barátság fűzi a miniszterelnökhöz.

A kormányfő sajnálja, de tudomásul vette a döntést. „Ezer éve ismerjük egymást. Tudhatod, hogy fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett. Ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva” – fogalmazott a kormányfő.

Íme a teljes miniszterelnöki levél:

Nyitókép: Facebook 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik