Íme Orbán Viktor válaszlevele Hegedüs Zsuzsának!

2022. július 26. 15:22

„Az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi” – írta a miniszterelnök a posztjáról lemondott tanácsadójának a Mandiner birtokába került levelében.

2022. július 26. 15:22
null

„Te sem gondolhatod komolyan, hogy húsz év közös munka után rasszizmussal vádolj engem. Te tudod a legjobban, hogy Magyarországon az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi” – írta Orbán Viktor miniszterelnök Hegedüs Zsuzsának írt, lapunk birtokába került levelében.

Megírtuk: Kis János SZDSZ-alapító exfelesége Orbán „tiszta náci szövege” miatt beadta a lemondását. Ezzel a miniszterelnök tusványosi beszédére utalt. Hegedüs Zsuzsa lemondásáig a társadalmi felzárkóztatási programokért felelős tanácsadó, miniszterelnöki biztos volt – hosszú évek óta, több Orbán-kormányban is ellátta ezt a posztot, ráadásul évtizedes ismeretség, sőt barátság fűzi a miniszterelnökhöz.

A kormányfő sajnálja, de tudomásul vette a döntést. „Ezer éve ismerjük egymást. Tudhatod, hogy fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett. Ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva” – fogalmazott a kormányfő.

Íme a teljes miniszterelnöki levél:

Nyitókép: Facebook 

Összesen 655 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vikijo
2022. július 27. 11:06
Az OV nem hiszem hogy illuminált lett volna, csak meggondolatlanul improvizált kényes kérdésekben, nem lett volna szabad a faj szót kiejtenie, viszont a tartalom teljesen helyes. Ami végképp érthetetlen, hogy miért kellett a szlovákokat és cseheket ok nélkül vérig sérteni, én kérek elnézést. A magyarokra egy vatikáni tisztségviselő mondta a középkorban hogy meggondolatlanok aztán sokáig szenvednek.
Pitypangocska
2022. július 27. 09:53
Kiállásom Orbán Viktor mellett még erősebb, mert tudom, hogy valójában(!) -aminek köze sincs a nácizmushoz- miről beszélt, és tudom, hogy igaza van. És azt is tudom, hogy ismét megelőzte korát.
Attologic
2022. július 27. 09:49
Utó Irat: Kedves Zsuzsa! Különben is egyrészt roma vagyok, de van bennem izraelita vér is. Hogy gondolhatod hogy rasszista lennék? Ezt valakik nagyon kiprovokálták nálad. Azt kell mondjam, amit megfogalmaztam azt nem értetted. Mondhatni félreértetted..de nagyon félreértetted. A brüsszelita álnok viperák, na azok viszont nem értik félre, hanem nagyon is tudják hogy vaj van a bajban, piszkosul piszkos a körmük. Na azok provokálják a kisembereket mint Téged. Sajnálom hogy félreértetted, de erről Te tehetsz. Amint belátod, újból lehetsz a barátom. signo Anonímusz
Pitypangocska
2022. július 27. 09:46
Képtelen vagyok felfogni, hogy a "ballib elit" és Hegedűs Zsuzsa miért képtelen felfogni azt, amit Orbán Viktor mondott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!