Megvan a 2022/23-as tanév rendje és az iskolai szünetek időpontjai is

2022. július 30. 10:11

Szeptember első napján megkezdődik az oktatás.

2022. július 30. 10:11
null

Megjelent a Magyar Közlönyben, hogy milyen lesz a szeptemberben induló tanév menetrendje. Kiderült, hogy szeptember első napján, csütörtökön már megindul az oktatás, az utolsó tanítási nap pedig június 15 lesz. Végzősök esetében középfokú iskolában május 4., két évfolyamos részszakmára való felkészítést folytató szakiskolákban május 31. lesz a tanév vége.

Az őszi szünet október 29-től november 7-ig, a téli december 22-től január 3-ig, míg a tavaszi szünet április 6-tól 12-ig tart majd. A tanköteles tanulókat jövőre április 20-21-én kell beíratni az iskolába. A tavaszi írásbeli érettségiket május 5-től 26-ig lehet majd írni.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabe57
2022. július 30. 16:41
Kedves tanárok akik itt napi szinten sírdogálnak. mennyire alá vannak becsülve a tisztelet hiányaval küszködve, élik le életük .Szíves figyelmükbe ajánlom a fosbook internetes csodát ahol a magyar társadalom szine java képviselteti magát,Sajnos az ott látottak lehangoló tanári képzesről tesznek tanúbizonyságot tudatlan fogalmatlan fiatalok ezrei, de az idősebb korosztály is képviseli azt a mérhetetlen buta irástudatlan tájékozatlan embereket amit mind az önök tanitásának köszönhetünk .Szerintem először fel kellene köpni és alá állni utána pedig el kellene gondolkodni azon hogy ez a szint amit önök képviselnek nagy jóindulattal is csak gyenge hármas alá
Burmin
2022. július 30. 13:07
Szerintem lesz rendkívüli fűtési szünet ! Egy hét plusz..
nick89
2022. július 30. 10:42
OKTÓBER 23. ELŐTT A MAJOMVÍRUS ÉS A KÍNAIVÍRUS, DEMEG A VÁRHATÓ ERŐS HAVAZÁS MIATT KIJÁRÁSI ÉS GYÜLEKEZÉSI TILALOM LESZ.
MintaPedagógus
2022. július 30. 10:42
Még mielőtt megjelenne a PDSZ-PSZ-féle gittegylet uszító közleménye, mint érintett, kifejteném álláspontomat. 1. A buziszínben pompázó, tagság nélküli - úgynevezett - szakszervezeteknek semmi jogalapjuk nincs kérést, követelést, kioktatást megfogalmazni a 2/3-os többségű nemzeti kormány felé. Pontosabban csupán annyi, mint bármelyik másik szervezetnek, állampolgárnak. Az, hogy publicitást kapnak a ballibsi média részéről, világosan kifejezi, mire megy a játék. Nemzetrontó bestiák gyülekezete! 2. A szabadon felhasználható éves keret csökkentéséheez: Ez a bizonyos keret túlnyomó esetben egyet szokott jelenteni: "tanítás nélküli munkanap", vagyis "jobb" esetben szabadidős foglalkozás a réten délig, rosszabb esetben kihelyezett szabadság otthon. A szombati tanítással rendre ez történik, megszivatva a szülőket, hiszen gyermekfelügyelet sincs. Tehát HIBÁTLAN döntés. 3. Kimeneti és bemeneti mérések 4-dikben, illetve 5-dikben: Az alsós tanítók minősége a kutya segge alatti sok helyütt. Írni, szöveget értelmezni sem tudnak rendesen a gyerekek. Szükséges, de nem elégséges feltétel a bejelentett kimeneti mérés. A felsős tanárok pedig megemberelnék magukat, ha az 5. év eleji bemeneti és a 6-8-dikos kompetenciamérés függvényében retorziókra is számíthatnak. Tehát ez is REMEK döntés. 4. Mindennapos tesi ellenőrzése: A 21. századi gyerekek egészségtelen életmódja miatt kész főnyeremény volt a mindennapos testnevelés bevezetése. Amit problémaként szoktak felhozni alkalmatlan kollégáim: nincs elegendő eszköz. Nos, úgy hozta a sors, hogy egy fegyelmivel kirúgott (libsi propagandát tolt, a szülők kezdeményezték) tesitanár helyére kellett beugranom pár hónapra. Nincs végzettségem. Kimentünk a teremből, átmozgató gyakorlatok, lépcsőzés, számháború, népijátékok sora. Valóban nem vagyunk elhalmozva labdákkal, de nekem szakdiploma nélkül is volt kreativitásom a helyzet megoldására. Persze Orbánt és a kormányt gyalázni könnyebb volt. Most már a pénztárnál gyakorolja hobbiját az illető. SZÜKSÉGES döntés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!