A háború kitörése óta először tárgyalt az amerikai és az orosz külügyminiszter

2022. július 30. 08:44

Anthony Blinken és Szergej Lavrov pénteken beszélt egymással telefonon.

2022. július 30. 08:44
null

A 24.tv.ua ukrán hírportál szerint Blinken először tárgyalt az orosz külügyminiszterrel a háború kitörése óta, a megbeszélésen szó esett az Oroszországban fogvatartott amerikaiak szabadon bocsátásáról, valamint a gabonaexport újraindításáról. Ezt követően Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel is egyeztetést folytatott. Az amerikai diplomata beszámolt ukrán kollégájának a Lavrovval való beszélgetés eredményéről.

A politikus új feltételeket javasolt a Kremlnek a kémkedéssel vádolt amerikai Paul Whelan és a repülőtéren kannabiszkivonatot tartalmazó elektronikus cigaretta miatt őrizetbe vett kosárlabdázó Brittney Griner cseréjére.

Nyitókép: Orosz külügyminisztérium Anadolu Agency / AFP

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2022. július 30. 15:11
Minek!
Takagi
2022. július 30. 12:27
Az USA csődje itt kopogtat, ezért érzik, hogy most már tárgyalni kell.
nuknuk
2022. július 30. 11:52
A nagy USA cégek éppen most vásárolják fel Nyugat-Ukrajna termőföldjeit ugyanis Zselé megszüntette a termőföldvásárlási moratóriumot. USA felvásárolja a termőföldet és Zselé kap még 1-2 milliárdot, majd kiköltözik Floridába. Ukrajna meg ott áll rongyosan és kifosztva.
írmag
2022. július 30. 11:15
Micsoda mázlista ez az Orbán Viktor!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!