Magyarország nélkül valószínűleg már régen elveszett volna Európa

2022. július 08. 06:54

Orbán Viktor egy új, friss konzervatív-hazafias mozgalom arca lehet. Interjú.

2022. július 08. 06:54
null
Harald Vilimsky

„Az EU külső határainál erőteljesen növekszik az illegális migráció. A hétvégén pakisztáni és afgán migránsok lövöldöztek egymásra a szabadkai erdőben, a magyar határ közelében. Fegyveres migránsbandák az uniós határon – ez az új tendencia?
Ez a tendencia lényegében 2015 óta tart. Orbán Viktor és Magyarország az, aki kezdettől fogva küzd az üdvözlési kultúrája, vagyis a Willkommenskultur ellen, ezért viszont az unió központosításának hívei harcolnak ellene. Azt látjuk, hogy különösen Nyugat-Európában nagyon riasztó jelenetek játszódnak le: fiatal férfiak tömegei verik egymást a strandokon, vagy szexuálisan zaklatják a nőket. Megengedhetetlen, hogy az EU és egyes nyugat-európai, főleg baloldali vagy magát polgárinak mondó kormányok felelőtlen politikája miatt is az őshonos polgároknak ilyen körülmények között kell szenvedniük.

A német baloldali kormány fel akarja gyorsítani az elutasított menedékkérők integrációját. Milyen migrációs politikát folytasson Ausztria és Németország?
Végre szükségünk lenne egy olyan határozott »no-way« politikára, mint ami Ausztráliában van, hatékony határellenőrzéssel az EU külső határain a Willkommenskultur helyett. Ezenkívül végre szükségünk lenne az illegális migránsok hatékony hazatoloncolására, ahelyett, hogy az EU megvédi őket.

Ausztria jelenleg csak azzal segíthet magán, ha saját határait biztosítja, és ha az FPÖ-t újra megválasztja.

Magyarország kormánya többször is felszólalt amiatt, hogy az EU nem segít a határvédelemben. Hogyan látja Magyarország erőfeszítéseit?
Magyarország sziklaszilárdan kiáll az illegális migráció ellen. Magyarország nélkül Európa valószínűleg már régen elveszett volna. És ez a kis ország központi szerepet játszhat a konzervatív és hazafias pártok európai szintű egyesítésében is, hogy együtt tudjunk fellépni ez ellen az őrület ellen. Orbán Viktor egy új, friss konzervatív-hazafias mozgalom arca lehet, és akár sok olyan polgári és keresztényszociális pártot is irányvonala újragondolására késztethet, amelyek nem akarnak európai szinten együttműködni az FPÖ-höz hasonló pártokkal, és inkább baloldali programot követnek.”

Nyitókép: HANS PUNZ / APA / AFP

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik